Vastgesteld gewijzigd bestemmingsplan Fietsbrug Aarkanaal

Logo Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 23 april 2020 het bestemmingsplan Fietsbrug Aarkanaal gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de aanleg van een fietsbrug mogelijk in Alphen aan den Rijn. Met deze brug wordt de fietsverbinding tussen de plaats Alphen aan den Rijn enerzijds en Aarlanderveen en Nieuwkoop met hun buitengebieden anderzijds flink verbeterd.

Het raadsbesluit tot vaststelling ligt samen met het bestemmingsplan en overige relevant zijnde stukken met ingang van donderdag 7 mei 2020 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 17 juni 2020) voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

De fietsbrug over het Aarkanaal ligt ten zuiden van Nieuwkoopseweg en Burgemeester Bruins Slotsingel over Oostkanaalweg, N207, Aarkanaal en Westkanaalweg in Alphen aan den Rijn.

Doel van het bestemmingsplan fietsburg Aarkanaal is om aanleg hiervan juridisch- en planologisch mogelijk maken.

Wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Er is een bezonningsstudie toegevoegd in de bijlagen bij de plantoelichting.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt gedurende voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locaties ter inzage:

  • Informatiebalie van het gemeentehuis, gemeente Alpen aan de Rijn. Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn. In verband met de maatregelen als gevolg van het Coronavirus kunt u de stukken op papier alleen op afspraak inzien. Hiervoor dient u een afspraak te maken via telefoonnummer 14 0172. De meest actuele informatie hiertoe kunt u vinden op de website www.alphenaandenrijn.nl op de pagina’s over het Coronavirus.

  • Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.B139fietsbrugaarkn-VA01.

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet (tijdig) heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019,2500 EA Den Haag.

Voorts kan een belanghebbende gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Alphen aan den Rijn, 6 mei 2020

Naar boven