Bestemmingsplan ‘Zeestraat 50’ ongewijzigd vastgesteld

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 21 april 2020 het bestemmingsplan ‘Zeestraat 50’ met plancode NL.IMRO.0575.BPBGZEESTRAAT50-VA01 op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft ook besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied dat is gelegen in Noordwijkerhout langs de bestaande Zeestraat ten hoogte van nr. 50a en valt net in het zogenoemde buitengebied. Ten noordoosten van de Zeestraat is het St. Bavoterrein gelegen. Ten zuiden van de locatie is het centrum van Noordwijkerhout gelegen. Het fietspad ter plaatse van de Zeestraat loopt door naar de Kraaierslaan, en deze zal deels ten behoeve van deze ontwikkeling verbreed worden.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘Zeestraat 50’ biedt het juridisch en planologisch kader voor de bouw van 6 greenportwoningen en één ruimte-voor-ruimte woning. Hiervoor zullen de bestaande bedrijfsopstanden (kassen en bedrijfsbebouwing) gesloopt worden. Daarnaast zal er ca. 9.100 m2 eerste klas bollengrond worden ontwikkeld.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Zeestraat 50' ligt vanaf donderdag 7 mei tot en met donderdag 18 juni 2020 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering:  NL.IMRO.0575.BPBGZEESTRAAT50-VA01. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen het besluit. Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf vrijdag 8 mei tot en met 18 juni 2020. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Indien u beroep heeft ingesteld en er sprake is van spoedeisend belang, kunt u (ook) een verzoek voor een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 19 juni 2020, tenzij toepassing wordt gegeven artikel 3.8 lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening(Wro) of er voor deze datum een verzoek voor een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat over het verzoek is beslist.

 

Naar boven