UITWERKINGSPLAN ‘LUCHEN, DEELGEBIED 3A’ GEMEENTE GELDROP-MIERLO GEWIJZIGD VASTGESTELD

Logo Geldrop-Mierlo

 

Burgemeester en wethouders hebben op 28 april 2020 het uitwerkingsplan ‘Luchen, deelgebied 3a’ gewijzigd vastgesteld. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met het uitwerkingsplan.

Waar gaat het uitwerkingsplan ‘Luchen, deelgebied 3a’ over?

Op 14 december 2015 is het bestemmingsplan ‘Groot Luchen’ vastgesteld, waarin kaders zijn gegeven voor de toekomstige situatie van de wijk. Voor enkele delen is toen een woonbestemming toegekend. Andere delen hebben toen een ‘uit te werken’ woonbestemming gekregen.

Met de vaststelling van het uitwerkingsplan ‘Luchen, deelgebied 3a’ hebben burgemeester en wethouders een deel van het bestemmingsplan Groot Luchen uitgewerkt. Dit, met inachtneming van het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het plangebied van het uitwerkingsplan ‘Luchen, deelgebied 3a’ bevindt zich ten noordwesten van de kern Mierlo, tussen het Eindhovensch Kanaal en de Geldropseweg. De locatie beslaat een gedeelte van de nieuwbouwwijk Luchen. Het plangebied wordt aan de noordoostzijde begrensd door de Burgemeester Termeerstraat. De overige plangrenzen worden gevormd door omliggende bebouwde en onbebouwde percelen.

In totaal worden met dit uitwerkingsplan maximaal 68 woningen in verschillende woontypologieën mogelijk gemaakt in het plangebied.

Het uitwerking splan wi jkt af van het ontwerpuitwerking splan

Van 3 mei 2019 tot en met 13 juni 2019 kon u reageren op het ontwerp van het uitwerkingsplan. Het vastgestelde uitwerkingsplan is op een aantal punten anders dan het ontwerpuitwerkingsplan. De verschillen staan vermeld in een ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen’.

U kunt het uitwerkingsplan en de overige stukken bekijken

U kunt van vrijdag 8 mei 2020 tot en met vrijdag 19 juni 2020 de volgende stukken bekijken:

• het besluit van burgemeester en wethouders over het uitwerkingsplan

• het uitwerkingsplan

• andere stukken over het uitwerkingsplan, zoals de toelichting en de ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen’.

U kunt deze stukken bekijken:

• op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

• (op papier en digitaal) in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Meent 2 in Geldrop, van maandag tot en met vrijdag tijdens openingstijden. Op deze locatie zijn voorzieningen getroffen in het kader van het weren van het Corona-virus.

• op de gemeentelijke website via www.geldrop-mierlo.nl.

Het identificatienummer van het uitwerkingsplan is NL.IMRO.1771.UPLuchen3a-UVA1.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het uitwerkingsplan?

Bent u het niet eens met het uitwerkingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van 9 mei 2020 tot en met 19 juni 2020.

U kunt alleen beroep instellen als u:

• belang hebt bij het uitwerkingsplan, én

• gereageerd hebt (een zienswijze hebt ingediend) op het ontwerpuitwerkingsplan. Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan wel aantonen dat u redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u het niet eens bent met de wijzigingen in het uitwerkingsplan in vergelijking met het ontwerpuitwerkingsplan.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Stelt u uiterlijk 19 juni 2020 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.

De Voorzieningenrechter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen.

Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Wanneer treedt het uitwerkingsplan in werking?

Het uitwerkingsplan treedt in werking op 20 juni 2020. Maar het treedt nog niet in werking als er iemand vóór 20 juni 2020 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met Yvonne de Graaf van de afdeling Ruimte, via telefoonnummer 040 389 37 96.

Geldrop-Mierlo, 7 mei 2020

 

Naar boven