Gemeente Waadhoeke - bestemmingsplan Minnertsga – Stasjonstrjitte 10 en 12a

Logo Waadhoeke

De gemeenteraad van Waadhoeke heeft op 16 april 2020 het bestemmingsplan “Minnertsga - Stasjonstrjitte 10 en 12a” vastgesteld.

Omschrijving van het plangebied

Het plangebied wa voor wat betreft het beoogde bedrijfsperceel geregeld in het bestemmingsplan Minnertsga, vastgesteld op 25 april 2012 door de voormalige gemeente het Bildt en was daarin bestemd voor “Maatschappelijk”. Binnen deze bestemming zijn de gronden bestemd voor maatschappelijke voorzieningen. Bedrijven zijn binnen de bestemming niet toegestaan. Het oprichten van een hoveniersbedrijf op het betreffende perceel is daarom in strijd met de geldende regeling.

De gronden van de voormalige agrarische bedrijfswoning met de daarbij behorende opstallen was bestemd voor “Agrarisch – Bedrijf”. Omdat er geen sprake meer is van een agrarische bedrijfsfunctie en er geen sprake meer is van een bedrijfswoning ten behoeve van de agrarische bedrijfsfunctie, is ook hier formeel sprake van strijd met het geldende bestemmingsplan. Het plangebied is verder voorzien van de dubbelbestemmingen “Waarde – Archeologie 3” en “Waarde – Archeologie 4”. In de noordoostelijke strook van het plangebied geldt ter bescherming van de aanwezige karakteristieke bomenrij de dubbelbestemming “Waarde – Waardevolle boombeplanting”.

Het vestigen van een hoveniersbedrijf was niet mogelijk op basis van de geldende planologische regeling uit het bestemmingsplan Minnertsga. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch toch te kunnen regelen is het opstellen bestemmingsplan noodzakelijk. Het voorliggende plan voorziet hierin.

Inzien en/of digitaal raadplegen

Het bestemmingsplan kan op de volgende manier worden ingezien:

Inzien kan bij de bezoekersbalie in het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt het bestemmingsplan bekijken op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur, ’s middags op afspraak en op donderdag tot 20:00 uur. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl. De IMRO code van het plan is NL.IMRO.1949.BPMinStasjonstr12a-VAS1.

Heeft u vragen?

Voor informatie over het bestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Omgeving, 0517 380380. Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

U kunt in beroep gaan tegen het bestemmingsplan.

Vanaf 7 mei 2020 tot en met 17 juni 2020 loopt de beroepstermijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan. U kunt alleen in beroep gaan als:

 

  • u een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • én u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is betrokken. Of u belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven