Ontwerpbestemmingsplan Middachtensingel - Kinderkamp + m.e.r.-beoordelingsbesluit

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

 

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan 'Middachtensingel - Kinderkamp' landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.942-0201;

  • 2.

    M.e.r.-beoordelingsbesluit.

Plangebied

Het plangebied omvat de percelen Kinderkamp 4 en 6, Kermisland 2 en Middachtensingel 12 en is gelegen in de buurt Over het Lange Water (wijk Presikhaaf Oost).

Aanleiding en doel

Aan de Middachtensingel-Kinderkamp in de wijk Presikhaaf Oost bevinden zich diverse maatschappelijke voorzieningen, waaronder De Parkschool, Mariëndael, sporthal Kermisland en sporthal Kinderkamp. De bebouwing is veelal gedateerd en voldoet wat betreft huisvesting niet meer aan de hedendaagse standaarden.

Het is de bedoeling dat in het gebied Middachtensingel/Kinderkamp e.o. de komende jaren verschillende ontwikkelingen zullen plaatsvinden namelijk:

  • 1.

    De basisscholen De Parkschool en De Ibn-i Sina krijgen samen één nieuw schoolgebouw. Het nieuwe schoolgebouw komt op het terrein waar De Parkschool nu al gevestigd is (Kinderkamp 7).

  • 2.

    Er komt een nieuwe sporthal op het terrein van de voormalige Kennedyschool. HetDeze krijgt drie gymzalen en een spelzaal, een tribune en een kantine.

  • 3.

    Sporthal Kermisland wordt afgebroken als de nieuwe sporthal klaar is. Op deze locatie komen nieuwe appartementen.

  • 4.

    Gymzaal Kinderkamp wordt afgebroken en dit terrein wordt ingericht als parkeerplaats.

De voorgenomen ontwikkelingen zijn, met uitzondering van de renovatie van het schoolgebouw Mariëndael (VSO) en de bouw van de nieuwe sporthal, niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Elsweide - Over het Lange Water", waardoor een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk is.

Besluit geen milieueffectrapport op te stellen

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem heeft in zijn vergadering van 28 april 2020 besloten om, op basis van de uitgevoerde milieu-onderzoeken, geen milieueffectrapport op te stellen voor bestemmingsplan Middachtensingel - Kinderkamp.

Dit besluit ligt gelijktijdig met het hierboven vermelde ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Aangezien dit besluit op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht het karakter heeft van een voorbereidingshandeling staat hiertegen geen separaat bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

Waarom ter inzage tijdens corona-crisis?

We vinden het belangrijk dat onze inspanningen voor de stad, ook in deze moeilijke tijden, zoveel mogelijk door kunnen blijven gaan. Met de inzet van online communicatiemogelijkheden proberen we toch nog met zoveel mogelijk mensen in gesprek te komen en hen te informeren.

Het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 6 mei 2020 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met dinsdag 16 juni 2020) voor een ieder ter inzage op het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53 (bij de receptie). Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van woensdag 6 mei 2020 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0202.942-0201.

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend ontwerpbestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.942-0201/

Toelichting op ontwerpbestemmingsplan?

Heeft u naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan nog vragen, dan kan de gemeente het ontwerpbestemmingsplan telefonisch of via een videogesprek nader toelichten. Neem daarvoor contact op met Bart Lagerberg, telefoonnummer: 026-377339 of per mail bart.lagerberg@arnhem.nl.

Reageren op het plan?

Tot en met 16 juni 2020 kunt u een zienswijze geven op het plan. Dit kan door een e-mail te sturen naar bart.lagerberg@arnhem.nl of een brief te sturen naar Postbus 9029, 6800 EL Arnhem.

Naar boven