Vaststelling bestemmingsplan ‘Oranjesingel 2-4-6-8’

Logo Doesburg

 

De gemeenteraad van Doesburg geeft, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, kennis van de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Oranjesingel 2-4-6-8’ in haar vergadering van 23 april 2020.

 

De eigenaren van de percelen Oranjesingel 2, 4, 6 en 8 te Doesburg willen de bestaande kantoorbestemming met daaraan ondergeschikt bedrijfsmatig wonen wijzigen in een woonbestemming met kantoor. Hiervoor is een bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan wijzigt de bestemming ‘Kantoor’ naar de bestemming 'Wonen', waarbij het gebruik van een kantoor tot 150m² toegestaan blijft op de percelen.

 

Beroepstermijn

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels, een verbeelding en bijlagen. Deze kunt u vanaf donderdag 7 mei tijdens zes weken inkijken. Door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht, kan een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres zie bovenstaand). Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

 

Bekijken bestemmingsplan

U kunt het bestemmingsplan bekijken op het stadhuis (Philippus Gastelaarsstraat 2). Door het coronavirus kan dit alleen na het maken van een telefonische afspraak via de publieksbalie. Het publieksbureau is open van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur. Ook is het publieksbureau open op maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur. Het juridisch geldige bestemmingsplan kunt u bekijken via de website van Ruimtelijke Plannen.nl (NL.IMRO.0221.BPL19001HMO-VA01).

 

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer H. Schuiling (0313 481401).

 

 

Doesburg, 6 mei 2020,

Drs. L.W.C.M. van der Meijs, burgemeester

P. Werkman, gemeentesecretaris

Naar boven