Kennisgeving beoordelen noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage

Logo Zuid-Holland

 

Wet milieubeheer

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 23 oktober 2019 een mededeling ingevolge artikel 7.16 van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen van uRecycle voor de oprichting van bedrijf voor de opslag en verwerking van batterijen. De inrichting is gelegen aan Elbeweg 110 te Europoort Rotterdam.

 

Voor deze activiteit moet een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht worden aangevraagd bij de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. De activiteit valt onder categorie D18.1 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat de vergunningverlenende instantie moet beoordelen of ten behoeve van de omgevingsvergunning milieu een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebbe de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan het artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvragen om vergunningen Ingevolge de Wet milieubeheer en de Waterwet in beide gevallen niet noodzakelijk is.

 

Inzage

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis kunt u de aanmeldingsnotitie en het m.e.r.-beoordelingsbesluit alleen op afspraak inzien bij de DCMR op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Een afspraak kunt u maken door een e-mail te sturen naar info@dcmr.nl of te bellen via telefoonnummer 010 – 246 80 00.

 

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

 

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit, het begrip belanghebbende en deze procedure kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, afdeling Account en Omgeving, telefoonnummer: 010 - 246 80 00, email: info@dcmr.nl. Vermeldt altijd het zaaknummer: 9999145229.

 

Naar boven