Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor het realiseren van een snellaadstation aan de Rijksweg N50

Logo Kampen

Het college maakt bekend dat zij het voornemen hebben een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een snellaadstation voor elektrische voertuigen aan de Rijksweg N50 te Zalk.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 23 april 2020 besloten om naar aanleiding van deze aanvraag omgevingsvergunning een ontwerp verklaring van geen bedenkingen (hierna vvgb) af te geven.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning omvat de volgende activiteiten:

  • 1.

    Het bouwen van een bouwwerk;

  • 2.

    Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan.

Planbeschrijving

Het voornemen is om een snellaadstation voor elektrische voertuigen aan te leggen bij de verzorgingsplaats Zalkerbroek aan de Rijksweg N50 te Zalk. Hiervoor is afwijking nodig van de geldende planologische regeling, het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2014’, omdat de werkzaamheden op grond van de geldende regels niet mogelijk zijn.

Inzage

Het ontwerpbesluit is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991280-OW01.

De ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vvgb liggen ook met ingang van 6 mei 2020 tot en met 17 juni 2020 voor een ieder ter inzage in het stadhuis.

Wegens de corona-crisis is het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen alleen vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdag tot 16.00 uur) in te zien. Voor het inzien van de stukken dient u eerst een afspraak te maken. U kunt hiervoor bellen met telefoonnummer 06 238 55 639.

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Kampen. Zienswijzen tegen de ontwerp-vvgb richt u aan de gemeenteraad van Kampen. Het postadres is Postbus 5009, 8260 GA Kampen.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit dan wel de ontwerp-vvgb de zienswijze betrekking heeft.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u ook bellen met telefoonnummer 06 238 55 639.

 

Naar boven