Ontwerp omgevingsvergunning ‘Watertoren Leidsestraat, Hillegom’ ter inzage

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van gemeente Hillegom maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor het aanbouwen van een kantoorruimte aan de watertoren, de realisatie van een parkeerplaats, een in- uitrit en het omleggen van het riool op het adres Leidsestraat 201 te Hillegom ter inzage ligt.

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Op 16 april 2020 heeft de gemeenteraad van Hillegom een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wabo, voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’.

Plangebied

Het plangebied betreft de locatie Leidsestraat 201. De betreffende perceelnummers zijn kadastraal bekend als sectie C, perceelnummers 4112, 4643, 4616 en 4642.

Inhoud plan

Op 12 november 2019 heeft SVO initiatief B.V, gevestigd te Lisse, een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van een aanbouw (1 bouwlaag) tegen de watertoren in Hillegom. Er wordt daarnaast een bijbehorend parkeerterrein en een in- en uitrit gerealiseerd op het perceel. Verder wordt het riool omgelegd. De aanvraag heeft betrekking op het perceel Leidsestraat 201 in Hillegom. Het is de bedoeling dat het hoofdkantoor van A.W. Groep zich in de aanbouw vestigt. Het bestemmingsplan voorziet echter niet in mogelijkheden om een kantoor tegen de toren aan te bouwen. Ter plaatse van de aanbouw is de grond bestemd voor ‘bedrijventerrein’ en ‘verkeer’. Daarnaast gelden de dubbelbestemmingen ‘Waarde Archeologie 2’ en ‘Leiding Riool’. Er moet van het bestemmingsplan worden afgeweken om het plan mogelijk te maken. In dit geval kan dat met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, 3 van de Wabo. Bij deze uitgebreide procedure is het noodzakelijk dat de gemeenteraad aangeeft of medewerking verleend kan worden. Middels de op 16 april 2020 afgegeven ontwerp verklaring van geen bedenkingen, heeft de gemeenteraad aangegeven geen bedenkingen te hebben tegen het plan. Het college heeft de bevoegdheid om te beslissen over de aanvraag omgevingsvergunning. Uit de bij de aanvraag ingediende ruimtelijke onderbouwing blijkt dat het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Het college heeft daarom besloten om de ontwerpvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen ter inzage te leggen.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 7 mei 2020 t/m woensdag 17 juni 2020 voor een ieder ter inzage.

Inzien

U kunt de ontwerpvergunning met bijbehorende stukken inzien op het Gemeentehuis in Hillegom bij de publieksbalie. We werken vanwege de corona maatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om de stukken in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Fedor Jansen via het algemene nummer 14 0252.

Op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl is de digitale versie van de ontwerpvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen in te zien. Via de gemeentelijke website www.hillegom.nl, tabblad ‘Inwoners en ondernemers’, ‘Bouwen en wonen’, ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’ vindt u op de betreffende webpagina van het plan een link naar deze stukken.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen ten aanzien van het College van B&W van Hillegom, Postbus 32, 2180 AA Hillegom, telefoon 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Hillegom via e-mailadres: gemeente@hillegom.nl.

Informatie

Voor vragen en informatie over het plan kunt u contact opnemen met Fedor Jansen van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Edwin Boetekees domein Publiekservice via 14 0252 of via de e-mail: f.jansen@hltsamen.nl en e.Boetekees@hltsamen.nl.

 

Naar boven