Gemeente Heerhugowaard - vaststelling bestemmingsplan Rustenburgerweg 108 en verlening omgevingsvergunning uitbreiding van de Aldi supermarkt - Rustenburgerweg 108/108A, Heerhugowaard

Logo Heerhugowaard

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 14 april 2020 het bestemmingsplan Rustenburgerweg 108 vastgesteld. Op grond van het nieuwe bestemmingsplan is op 23 april 2020 de omgevingsvergunning verleend. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden ter visie gelegd.

Coördinatieregeling

De coördinatieregeling maakt het mogelijk de benodigde besluiten voor een planologische ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan is in handen van de gemeenteraad.

Plangebied en inhoud bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het plangebied is gelegen in de kruising van de Rustenburgerweg en de Jan Glijnisweg in de buurtschap ‘t Kruis. Het plangebied betreft de winkel van Aldi en de detailhandel op de verdieping daarboven, het parkeerterrein, de inrit vanaf de Rustenburgerweg, de woning ten zuiden van Aldi (Jan Glijnisweg 55) en de inrit vanaf de Jan Glijnisweg.

Met de herziening van het bestemmingsplan Rustenburgerweg 108 wordt een actueel juridisch-planologisch kader voor de bestaande en beoogde activiteiten in het plangebied vastgesteld.

Terinzageligging

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij de zoekterm de naam ‘Rustenburgerweg 108’ invult of de volgende code invult: NL.IMRO.0398.BP80RUSTENBWEG108-VA01, wordt u direct naar het plan geleid.

Het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning zijn met ingang van 2 mei 2020 gedurende zes weken digitaal beschikbaar op de gemeentelijke website.

Als gevolg van de maatregelen rondom het Corona-virus dient voor het inzien van de papieren stukken vooraf een afspraak te worden gemaakt. Wij verzoeken u daarvoor telefonisch contact op te nemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 14072.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 2 mei 2020 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 30 april 2020

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

 

Naar boven