Kennisgeving besluit voor het demonteren en hergebruiken van 9 banken en het herinrichten van de rijksmonumentale kerk - Hoofdstraat 162 in Lettelbert

Logo Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier heeft op 28 april 2020 een besluit genomen op de aanvraag met zaaknummer Z201901826 voor het demonteren en hergebruiken van 9 banken en het herinrichten van de rijks monumentale kerk op locatie Hoofdstraat 162 in Lettelbert. De vergunning is verleend. Het besluit betreft de volgende onderdelen:

  • een aangewezen monument, te slopen, te verstoren, te verplaatsen of in enig opzicht te wijzigen of te laten gebruiken waardoor het wordt ontsierd of in gevaar wordt gebracht

Omdat de werkzaamheden ingrijpend zijn voor het rijksmonument, wordt de uitgebreide voorbereidingsprocedure gevolgd.

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken hebben met ingang van 20 februari 2020 gedurende zes weken ter inzage gelegen bij het Klanten Contact Centrum (KCC), locatie Leek, Tolberterstraat 66 in Leek. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.

 

Instellen beroep

Binnen zes weken na publicatie van deze omgevingsvergunning kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend. Ook belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het indienen van een zienswijze kunnen beroep instellen. Een beroepschrift moet ingediend worden bij de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Een beroepschrift bevat de gronden van beroep, een datum, kenmerk van het besluit waartegen het gericht is, naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Voor de behandeling van het beroep is griffierecht verschuldigd. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Wanneer sprake is van dringende spoed en niet kan worden gewacht op de beslissing op het beroep, kan gemotiveerd een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Ook voor de behandeling van dit verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Er kan ook digitaal beroep ingesteld worden bij genoemde rechtbank via loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet men wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Naar boven