Bestemmingsplan Kuipersweg 74B en 74A te Buitenpost (nieuwbouw zwembad) en omgevingsvergunning activiteit bouw zwembad

Logo Achtkarspelen

Inleiding

Het bestemmingsplan Kuipersweg 74B en 74A Buitenpost(nieuwbouw zwembad) geeft een regeling voor de nieuwbouw van het zwembad deKûpe. Ook verdwijnt met dit bestemmingsplan de mogelijkheid tot verkoop/opslag vanlpg van het naastgelegen tankstation en wordt het bouwvlak van het tankstation watvergroot voor uitbreidingsmogelijkheden van de bestaande wasstraat. Voor het realiseren van het zwembad is ook een omgevingsvergunning noodzakelijk. Tegen zowel het ontwerpbestemmingsplan als de ontwerp-omgevingsvergunning zijn geen zienswijzen ingediend. Op 16 april 2020 heeft de gemeenteraad het Bestemmingsplan Kuipersweg 74B en 74A te Buitenpost (nieuwbouw zwembad) en het bijbehorende m.e.r.-beoordeling ongewijzigd vastgesteld. Vervolgens is voor de realisatie van het nieuwe zwembad op 22 april 2020 een omgevingsvergunning verleend.

Coördinatieregeling

Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het bestemmingsplan. Zowel het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor het zwembad liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 30 april 2020 tot en met 10 juni 2020 liggen het bestemmingsplan, het m.e.r. besluit en de omgevingsvergunning ter inzage.

De plannen kunt u inzien:

- in het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis kunt u de plannen op afspraak inzien

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.

- Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0059.PHBpnieuwbzwemb19-VG01)

Beroep

Tot en met 10 juni 2020 kan beroep worden ingesteld tegen de besluiten door een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuurs­recht­spraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De besluiten worden definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. De besluiten worden dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met L. de Vries of F. van der Lugt van het team Ontwikkeling en Advies Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14 0511.

Buitenpost, 29 april 2020

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

mr. O.F. Brouwer, burgemeester

J.B.R. Wijma, secretaris

Naar boven