Gemeente Wijk bij Duurstede - vervangende vaststelling bestemmingsplan - Verzamelplan 2018 door toepassing bestuurlijke lus

Logo Wijk bij Duurstede

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 april 2020 het bestemmingsplan ‘Verzamelplan 2018’ opnieuw heeft vastgesteld. Dit besluit volgt uit de tussenuitspraak die de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 5 februari 2020 heeft gedaan over het vaststellingsbesluit van 5 maart 2019.

Bestuurlijk lus

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2a van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State de zogeheten ‘bestuurlijk lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft in de tussenuitspraak de opdracht gekregen om het op 5 maart 2019 genomen besluit bij te stellen, zonder dat hiervoor de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijziging

Het gewijzigde onderdeel betreft een bouwvlak voor een nieuw te bouwen woning aan Langbroekerdijk A 47 (nieuw huisnummer: A 45b). Het op 5 maart 2019 vastgestelde bouwvlak bleek licht te krap voor de beoogde woning omdat de ondergrondse fundering, waarop de nieuwe woning zal worden gebouwd, enkele tientallen centimeters groter bleek dan het op 5 maart 2019 vastgestelde bouwvlak. In het vervangend vastgestelde bestemmingsplan is dit gecorrigeerd.

Inzien van de stukken

Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan ‘Verzamelplan 2018’ en de daarbij behorende stukken zijn met ingang van 30 april 2020 gedurende zes weken (tot en met 10 juni 2020) in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Wanneer u deze website bezoekt en dan op de knop ‘Plannen zoeken’ klikt, kunt u zoeken naar het adres Langbroekerdijk A 47 te Langbroek. De gerechtelijke uitspraak is hier ook te vinden.

Instellen van beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de aangebrachte wijziging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 5 maart 2019 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Verzamelplan 2018’ hoeven dat nieuw opnieuw te doen voor zover hun beroep betrekking heeft op de ongewijzigd gebleven planonderdelen. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Kenmerk gemeente WbD: 2020-146

 

Naar boven