Vaststelling bestemmingsplan MFC Zevenhuizen

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 22 april 2020 het bestemmingsplan MFC Zevenhuizen ongewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een Multifunctioneel Centrum (MFC) op het bestaande sportveldencomplex aan het Hoofddiep te Zevenhuizen. In het MFC wordt naast sportvoorzieningen zoals een sporthal, kleedkamers en kantines voor sportverenigingen ook een dorpshuis gevestigd. Verder voorziet het plan in een uitbreiding van parkeervoorzieningen en een wijziging van de bestemming van een perceel grond (sectie G nummer 4785) dat in gebruik is als tuin/erf bij de woning Oude Streek 14 te Zevenhuizen. De huidige bestemming van genoemd perceel (‘Sport’) wordt daartoe gewijzigd in een woonbestemming (zonder bouwvlak).

Het plangebied omvat het bestaande sportcomplex van Zevenhuizen, gelegen ten zuiden van de Molenweg en ten westen van het Hoofddiep.

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 1 mei 2020 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis van Zuidhorn (Hooiweg 9 te Zuidhorn). In verband met de Coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis beperkt (maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.00 uur) en kunnen de stukken alleen op afspraak worden ingezien. Hiertoe kan contact worden opgenomen met de heer S.P. van Sloten van het team Wonen (06 38 06 71 33) of met het Klant Contact Centrum (140594). Het bestemmingsplan kan ook digitaal geraadpleegd worden via www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.1969.BPZE19HERS1-VA01).

Beroep

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt over het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3.

    een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een gewijzigd onderdeel van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden uw naam, adres, handtekening en de dagtekening. Ook geeft u een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Zo mogelijk moet een kopie van het besluit worden meegezonden. U kunt ook digitaal beroep instellen via: digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven