Vaststelling bestemmingsplan 'Zonneakker Wachtum'

Logo Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 21 april 20 het bestemmingsplan ‘Zonneakker Wachtum’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het plan omvat de realisatie van een zonneakker/zonnepark aan de Oosterhesselerweg in Wachtum, nabij de afrit Oosterhesselen/Dalen van de A37. Het plangebied heeft een totale oppervlakte van circa 10,2 hectare en wordt landschappelijk ingepast. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. Het betreft de volgende wijzigingen:

* In de toelichting van het bestemmingsplan is paragraaf 4.4.1.5 ‘Hoogspanningsleidingen’ in zijn geheel herschreven;

* In de regels zijn de artikelen 6.4.1, 6.3.2 en 6.4.1 aangepast ten aanzien van de omgevingsvergunningsplicht voor werkzaamheden binnen de dubbelbestemming ‘Leiding – hoogspanningsverbinding’ en de adviserende rol van de leidingbeheerder (TenneT);

* Het inrichtingsplan, zoals opgenomen in bijlage 1 bij de regels is aangepast. In de belemmeringsstrook, behorend bij de hoogspanningsleiding, zijn twee vrij liggende paden (ruimten) opgenomen van 3,40 meter breed.

Raadplegen

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan op afspraak op werkdagen vanaf 1 mei 2020 tot en met 11 juni 2020 worden ingezien in het Klantcontactcentrum Hof van Coevorden, Kasteel 1 te Coevorden.

Het bestemmingsplan met bijlagen is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl met IDnummer NL.IMRO.0109.100BP00034-0003.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de beroepstermijn (tot en met 11 juni 2020) door de volgende personen en/of instanties beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

* Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerp van de omgevingsvergunning(en);

* Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

* Belanghebbenden tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het plan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Coevorden, 30 april 2020

Naar boven