Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Bestseweg 49 en Straten ong.´, ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder en besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Oirschot

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Bestseweg 49 en Straten ong.’ ter visie wordt gelegd. Vanaf 7 mei 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0823.BPBGBESTSE49STRONG-ONTW) met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter visie. U kunt het plan raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer: NL.IMRO.0823.BPBGBESTSE49STRONG-ONTW.

Normaal gesproken ligt het plan ook ter inzage bij het gemeentehuis. In verband met de maatregelen in strijd tegen het Coronavirus verzoeken wij u het plan zoveel mogelijk digitaal te raadplegen. Wilt u het ontwerpbestemmingsplan toch analoog inzien en/of heeft u vragen over het plan dan kunt u contact opnemen met Kim Vos via ons centrale telefoonnummer (0499) 58 33 33. Dan bespreken we wat uw concrete vraag is en hoe wij u kunnen helpen.

Doel van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een niet-agrarische bedrijfsbestemming (met behoud van de bedrijfswoning en mantelzorgwoning) en een burgerwoning aan de Bestseweg 49 mogelijk en een ruimte voor ruimte woning aan Straten ongenummerd.

Hogere waarde Wet geluidhinder

Tevens zijn burgemeester en wethouders van plan om een hogere waarde vast te stellen voor de nieuwe woning aan de Bestseweg en de Ruimte voor Ruimte woning aan Straten ong. Het ontwerpbesluit hogere waarde en de bijbehorende stukken liggen gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, bekend dat een besluit is genomen dat geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld voor de ontwikkeling zoals opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. Het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Wilt u hierover een zienswijze kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wgh. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarde Wgh kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Oirschot. Zienswijzen moeten worden geadresseerd aan Postbus 11, 5688 ZG Oirschot. We verzoeken u zoveel mogelijk een schriftelijke zienswijze in te dienen. Mocht u dit toch mondeling willen doen dan dient u contact op te nemen met Kim Vos via ons centrale telefoonnummer (0499) 58 33 33.

Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r. beoordelingsbesluit kunt u inbrengen als zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Oirschot, 6 mei 2020

Naar boven