Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), herziening 16 (Meerberg 10)’

Logo Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 21 april 2020 het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), herziening 16 (Meerberg 10)’, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische regeling ten behoeve van de uitbreiding van het aantal standplaatsen van charmecamping de Kleine Abtshoeve. Het gaat om de uitbreiding van 15 seizoensstandplaatsen aan de noordoostzijde van de bestaande camping aan de Meerberg 10. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken zal het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. Dit komt primair doordat een ecologische quickscan en een berekening van de stikstofdepositie is toegevoegd. Daarnaast is ook de aanleg van (extra) landschappelijke inpassing aan de noordwestzijde van het plangebied verwerkt en is in de toelichting de passage omtrent water (paragraaf 4.7) en maatschappelijke haalbaarheid (paragraaf 6.2) gewijzigd.

Ter inzage 

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), herziening 16 (Meerberg 10)’, en alle bijbehorende stukken liggen van donderdag 30 april 2020 tot donderdag 11 juni 2020 ter inzage. Ook kunt u de stukken digitaal raadplegen op de gemeentelijke website www.oosterhout.nl of op de website www.ruimtelijkeplannen.nl, via het identificatienummer NL.IMRO.0826.BSPhz16BG2013-VA01.

Beroep

Van vrijdag 1 mei 2020 tot vrijdag 12 juni 2020 kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan door:

  • -

    een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • -

    een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in ieder geval de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Informatie

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de heer M.J. Kap, planjurist van de gemeente Oosterhout via m.kap@oosterhout.nl 

Naar boven