Ontwerpbestemmingsplan “Parapluherziening kamerverhuur”

Logo Goes

Burgemeester en wethouders van Goes maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Parapluherziening kamerverhuur” met ingang van 30 april 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPGA03-ON99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. Digitaal inzien kan, indien nodig, ook in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes.

Op grond van de in Goes geldende bestemmingsplannen is elke vorm van wonen, en dus ook kamerbewoning, in woningen zonder meer toegestaan. Geconstateerd moet worden dat het omvormen van reguliere woningen tot kamerverhuurpand op gespannen voet kan staan met het belang om wijken en buurten leefbaar te houden. Om te voorkomen dat het woon- en leefklimaat in bepaalde buurten en wijken van de gemeente Goes onder komt druk te staan, is het wenselijk onzelfstandige bewoning in woningen te reguleren.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Goes en is van toepassing op alle panden met een bestemming “Wonen” of “Woondoeleinden”. Het doel van het bestemmingsplan is te voorkomen dat woningen zonder meer in gebruik kunnen worden genomen als kamerverhuurpand. Een gebruik als kamerverhuurpand is alleen mogelijk nadat daarvoor een omgevingsvergunning is verleend en onder een aantal in het bestemmingsplan opgenomen voorwaarden. Deze voorwaarden hebben betrekking op het aantal bewoners per kamerverhuurpand en per kamer, op het realiseren van voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en op het spreiden van kamerverhuurpanden over een buurt of wijk.

Een parapluherziening is een gedeeltelijke herziening van meerdere bestemmingsplannen. Op één of meer aspecten worden diverse bestemmingsplannen met een paraplubestemmingsplan aangepast of aangevuld, voor het overige blijven de desbetreffende bestemmingsplannen (regels en verbeelding) van kracht. Dit maakt het dus mogelijk om met één bestemmingsplan alle bestemmingsplannen aan te vullen of aan te passen waarvoor dit noodzakelijk is.

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de raad van de gemeente Goes, postbus 2118, 4460 MC Goes. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen genoemde periode is het noodzakelijk tijdig een afspraak te maken met Peter Daniëlse via (0113) 249 809 of p.danielse@goes.nl.

Naar boven