Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling bestemmingsplan Dijkweg nabij 11 te Naaldwijk

Logo Westland

Het college maakt bekend dat het bevoegd gezag op 15 april 2020 het m.e.r.-beoordelingsbesluit genomen heeft, op basis van de “Vormvrije m.e.r.-beoordeling Dijkweg nabij 11”, inhoudende dat er met de ruimtelijke ontwikkeling die in het bestemmingsplan ‘Dijkweg nabij 11’ planologisch-juridisch mogelijk wordt gemaakt geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zullen ontstaan die het opstellen van een rechtvaardigen.

In het Besluit milieueffectrapportage is opgenomen dat de aanleg, wijziging of uitbreiding van een stedelijk ontwikkelingsproject m.e.r.-beoordelingsplichtig is in gevallen waarin de activiteit betrekking heeft op 2000 of meer woningen. De beoogde ontwikkeling betreft de realisatie van 20 woningen en blijft daarmee onder de drempelwaarde. Dit betekent dat kan worden volstaan met een zogenaamde ‘vormvrije m.e.r.-beoordeling’. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling (aanmeldnotitie), die ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Dijkweg nabij 11’ (20 woningen) is uitgevoerd blijkt dat er geen negatieve milieugevolgen optreden, die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel een milieueffectrapportage rechtvaardigen.

Het besluit met de daarbij behorende stukken liggen vanaf 1 mei 2020 gedurende 6 weken ter inzage. Het is mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Een (vormvrije) m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbende kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure voor het bestemmingsplan ‘Dijkweg Nabij 11’.

Naar boven