Ontwerpbestemmingsplan “Overasselt, Werklandschap 2e fase”

Logo Heumen

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Overasselt, Werklandschap 2e fase” met identificatienummer 

NL.IMRO.0252.OVbpWerklandII-OW01 ter inzage wordt gelegd.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het zuidelijk deel van het aan de Schoonenburgseweg en de Kasteelsestraat te Overasselt gelegen woon-werkgebied. Het plan vormt een herziening van het in 2009 vastgestelde bestemmingsplan “Werklandschap - Overasselt”. Deze herziening is nodig in verband met een wijziging van de verkaveling, van de ontsluitingsstructuur en deels van de functies. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet onder andere in de vestiging van een supermarkt aan de Schoonenburgseweg en de realisering van een woningbouwplan met maximaal 12 woningen.

 

Toepasselijkheid Crisis- en Herstelwet

Op het bestemmingsplan “Overasselt, Werklandschap 2e fase” is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft consequenties voor een eventuele beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waaronder een versnelling van deze procedure.

 

Procedure

Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure gevolgd. Dit houdt in dat voordat een besluit genomen wordt zienswijzen kunnen worden ingediend. Het tijdig indienen van een zienswijze is een voorwaarde om in een later stadium beroep in te kunnen stellen tegen de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Inzageperiode

Het ontwerpbestemmingsplan alsmede de onderliggende onderzoeken liggen vanaf woensdag 6 mei tot en met dinsdag 16 juni 2020 tijdens de openingsuren ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden. Het plan is ook digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl  en direct via onderstaande link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-oo/?planidn=NL.IMRO.0252.OVbpWerklandII-OW01

 

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan eenieder gedurende deze termijn schriftelijk of mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, de heer A. Kneppers, te bereiken op telefoonnummer 14024 of 024 – 3588300.

Malden, 1 mei 2020.

Naar boven