Omgevingsvergunning ‘Gemaal Lageveensepolder’ in Lisse ter inzage (Identificatienummer: NL.IMRO.0553.OMGVLsterwegzd17b-va01

Logo Lisse

Omgevingsvergunning ‘Gemaal Lageveensepolder’ in Lisse ter inzage (Identificatienummer: NL.IMRO.0553.OMGVLsterwegzd17b-va01

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, gelet op artikel 2.1, 2.11 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op 21 april 2020 de omgevingsvergunning hebben verleend voor ‘het verwijderen van 445 m2 bos en het aanleggen van 689 m2 terreinverharding’ op de locatie nabij Loosterweg Zuid 17b in Lisse.

Plangebied

Het plangebied betreft de locatie ten westen van het adres Loosterweg Zuid 17b in Lisse (bij het reeds vergunde gemaal).

Inhoud plan

De vergunningaanvraag heeft betrekking op het verwijderen van 445 m2 bos en het aanleggen van 689 m2 terreinverharding ten behoeve van een nieuw gemaal in de Lageveensepolder nabij het adres Loosterweg Zuid 17b in Lisse.

In het geldende bestemmingsplan “Landelijk Gebied 2012” heeft deze locatie de bestemmingen ‘Natuur’ en ‘Water’. Daarnaast gelden hier de dubbelbestemmingen ‘Waarde – Archeologie’ en ‘Waterstaat – Waterkering’. De aangevraagde activiteiten zijn in strijd met het bestemmingsplan (met de bestemming ‘Natuur’), omdat de verharding niet wordt aangelegd ten behoeve van behoud, herstel en ontwikkeling van natuur-, landschaps- en cultuurhistorische waarden en elementen. De activiteiten passen wel binnen de bestemming ‘Water’, omdat er voorzieningen getroffen worden te behoeve van de waterstaatkundige voorzieningen (het gemaal). Ook past het plan binnen de dubbelbestemming ‘Waterstaat – Waterkering’, omdat het gemaal onderdeel uitmaakt van de waterkering. Uit archeologisch onderzoek blijkt dat er geen archeologische indicatoren zijn aangetroffen en er daarom geen archeologische waarden te verwachten zijn. Uit de ruimtelijke onderbouwing blijkt dat de natuur-, landschaps- en cultuurhistorische waarden niet onevenredig wordt aangetast. Gebleken is dat de uit te voeren werkzaamheden niet in strijd zijn met een goede ruimtelijke ordening.

De aanvraag betreft het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c en artikel 2.12, eerste lid onder a, onder 3e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Voor deze procedure is geen verklaring van bedenkingen benodigd van de gemeenteraad.

De ontwerp omgevingsvergunning heeft in de periode van 6 februari 2020 tot en met 18 maart 2020 ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ontvangen.

Ter inzage

De op 21 april 2020 verleende omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen vanaf woensdag 29 april 2020 tot en met woensdag 10 juni 2020 ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Lisse.

We werken vanwege de coronamaatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om het vastgestelde bestemmingsplan in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl

Inzien

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.lisse.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘ontwerp omgevingsvergunning ‘Gemaal Lageveensepolder’’ vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet bestuursrecht is van woensdag 29 april 2020 tot en met woensdag 10 juni 2020 het instellen van beroep mogelijk voor:

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken.

Beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Tegen de uitspraak van de rechtbank kan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden – voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben – op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt op donderdag 11 juni 2020 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is besloten.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Evert van der Meulen van domein Publiekservice via 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl en e.vandermeulen@hltsamen.nl.

 

Naar boven