ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘CREMATORIUM DOCFALAAN OSS - 2020’, OSS

Logo Oss

U kunt reageren op de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan ‘Crematorium Docfalaan Oss - 2020’. Hieronder staat waarover de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan gaan. Ook leest u hoe u kunt reageren.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke ruimtelijke functies (‘bestemming’) een gebied, terrein of een perceel grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

Wat is een omgevingsvergunning?

Wie wil bouwen of verbouwen of anderszins iets aan zijn omgeving wil veranderen, heeft vaak een vergunning nodig. Bijvoorbeeld voor het bouwen of slopen van een woning, het kappen van een boom of het aanleggen van een inrit. Veel van deze vergunningen kunnen in één keer, in één procedure worden aangevraagd.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan ‘Crematorium Docfalaan Oss - 2020’ over?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Crematorium Docfalaan Oss - 2020’ gaat over gaat over het mogelijk maken van een uitvaartcentrum. Het bestaande mortuarium aan de Docfalaan 2 in Oss wordt uitgebreid met een crematorium en aula. De voormalige burgerwoning aan de Docfalaan 12 wordt de bedrijfswoning van het uitvaartcentrum.

In oktober en november 2019 kon u al reageren op een eerdere versie van het bestemmingsplan, het voorontwerpbestemmingsplan.

Waar gaan de ontwerpomgevingsvergunning voor het crematorium over?

Om het crematorium en de aula te realiseren, is een omgevingsvergunning nodig. We hebben nu het ontwerpbesluit genomen om de omgevingsvergunning te verlenen. Hierin stellen wij voorwaarden aan het bouwen van het crematorium en de aula, het in gebruik nemen van het crematorium en de aula, het aanleggen van parkeerplaatsen en aan het kappen van bomen. Ook stellen wij voorwaarden in verband met de archeologische verwachtingswaarde van het gebied.

Op dit bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is de Crisis- en herstelwet van toepassing

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit heeft later in de procedure, tijdens de beroepsfase, gevolgen voor de procedure. We informeren u hierover op dat moment.

Wij coördineren het bestemmingsplan en de vergunningen

Op 27 juni 2019 heeft de gemeenteraad een coördinatiebesluit genomen. Dit besluit betekent dat de procedure van het bestemmingsplan tegelijkertijd loopt met de procedure van de vergunning. Wij bereiden de besluiten tegelijk voor en maken de besluiten tegelijk bekend. Uw zienswijze kan gaan over het ontwerpbestemmingsplan en over de ontwerpomgevingsvergunning. Deze stukken liggen nu ter inzage.

U kunt de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 30 april 2020 tot en met woensdag 10 juni 2020 de volgende stukken bekijken:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan

  • 2.

    andere stukken over het ontwerpbestemmingsplan, zoals de toelichting

  • 3.

    de ontwerpomgevingsvergunning

U kunt deze stukken bekijken:

  • 1.

    op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 2.

    (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur

De bronbestanden van de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0828/.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPcrematoriumdocfl-ON01.

U kunt reageren op de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning. Uw reactie noemen we een zienswijze. U kunt in één zienswijze uw reactie geven op alle stukken over het crematorium die nu ter inzage liggen. Wij verzoeken u wel duidelijk aan te geven waartegen uw zienswijze is gericht: tegen het ontwerpbestemmingsplan of tegen de ontwerpomgevingsvergunning.

U kunt reageren van donderdag 30 april 2020 tot en met woensdag 10 juni 2020. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met mevrouw Van Rossem van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

De gemeenteraad van Oss

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Postbus 5

5340 BA OSS

Geef in uw brief aan dat deze over het plan ‘Crematorium Docfalaan in Oss’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met de ontwerpomgevingsvergunning of het ontwerpbestemmingsplan.

U mag uw zienswijze op 22 juni 2020 (in de avond) verduidelijken bij een hoorcommissie. Dit hoeft niet. De hoorcommissie bestaat uit drie leden van de gemeenteraad. U mag geen nieuwe punten inbrengen.

Wilt u uw zienswijze verduidelijken? Geef dit dan duidelijk aan in uw zienswijze. Doet u dit niet, dan stuurt de hoorcommissie u geen uitnodiging.

Wat gebeurt er na de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan?

Het gaat hier om een ontwerpomgevingsvergunning en een ontwerpbestemmingsplan. De planning is dat de gemeenteraad en burgemeester en wethouders in het najaar van 2020 de definitieve besluiten nemen over deze stukken. Zij nemen dan ook besluiten over eventuele zienswijzen.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met mevrouw N. van Zuijlen of mevrouw K. van Rossem van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.

Naar boven