Gemeente Raalte, ontwerp-Omgevingsvisie (Structuurvisie) Horizon gemeente Raalte 2040

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 30 april tot en met woensdag 10 juni 2020 de ontwerp Omgevingsvisie ‘Horizon gemeente Raalte 2040’ ter inzage ligt. De stukken zijn te raadplegen via:

Daarnaast is de visie in te zien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte (vanwege het coronavirus bij hoge uitzondering op afspraak, tel. (0572) 347 799).

 

De Omgevingsvisie is hét strategische instrument waarmee de gemeenteraad richting geeft en kaders vaststelt voor de leefomgeving. Onze leefomgeving maken we samen, dus een visie over die leefomgeving ook. De Omgevingsvisie van de gemeente Raalte is voor een belangrijk deel samen met een groep ‘visiemakers’ (inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties) gemaakt. De visie focust op drie kernopgaven, te weten: het buitengebied, bestaande dorpen/wijken en onze positie in de regio.

 

Tot aan de inwerkingtreding van de Omgevingswet is deze Omgevingsvisie een Structuurvisie, zoals bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening.

 

Procedure

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze schriftelijk, per e-mail (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

  • 1.

    Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar: Gemeenteraad van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte.

  • 2.

    Een zienswijze per e-mail kan worden gestuurd naar info@raalte.nl, o.v.v. zaaknummer 18387-2020 en onderwerp: zienswijze Omgevingsvisie

  • 3.

    Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Vincent Breen van het Domein Ruimte, telefoon (0572) 347 799.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van de Omgevingsvisie de zienswijze betrekking heeft.

[

Naar boven