Oplaadpaal M.H.Trompstraat Brielle

Logo Brielle

 

Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle betreffende het nemen van een verkeersbesluit, als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelezen:

Het verzoek voor de aanleg van een elektrische oplaadpaal aan de M.H. Trompstraat te Brielle.

Gelet op:

De Wegenverkeerswet 1994, artikel 2, lid 1 sub c, lid 3 sub a, artikel 15, lid 1 en artikel 18, lid 1d

het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) 1990

het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer, de artikelen 12 sub a en 21 e.v.

het beleidsdocument oplaadinfrastructuur 2013

de Algemene wet bestuursrecht het mandaatbesluit gemeente Brielle 

overwegende dat:

op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

in het beleidsdocument oplaadinfrastructuur 2013 regels zijn opgesteld over de plaatsing van elektrische oplaadpalen;

een algemene parkeerplaats kan worden gerealiseerd voor het laden van elektrische auto’s door het aanbrengen van het verkeersbord E4 uit de bijlage 1 van het RVV 1990 en onderbord “opladen elektrische voertuigen”. 

Motivering besluit 

In het kader van doelmatig en zuinig energiegebruik wordt op steeds meer plaatsen in Nederland elektrische oplaadvoorzieningen geplaatst. Om deze voorzieningen ook echt te kunnen benutten dienen afspraken gemaakt te worden die middels verkeersbesluiten vastgesteld moeten worden.  

De plaatsing van de oplaadpalen is vraag gestuurd en wordt alleen geplaatst als een eigenaar van een elektrische auto een oplaadpaal aanvraagt bij de gemeente. Een oplaadpaal in de openbare ruimte wordt alleen geplaatst als de aanvrager geen mogelijkheid heeft om op eigen terrein te laden. 

De aanvrager, wonende aan de M.H.Trompstraat 31 te Brielle, heeft een aanvraag voor een openbare laadpaal ingediend aangezien hij niet op eigen terrein kan opladen.

In overleg met Engie en de verkeersmedewerker van de gemeente Brielle is besloten om de oplaadpaal te plaatsen bij de parkeerplaats ter hoogte van de M.H. Trompstraat 24a . De reden hiervoor is dat dit vlakbij de aanvrager is en het een centrale parkeerplaats is.  

Het gebied is in beheer van de gemeente. 

Gelet op de vorenstaande overwegingen zijn wij van oordeel, dat de in het dictum te noemen verkeersmaatregel behoort te worden genomen.

BESLUIT

 

  • 1.

    Door het plaatsen van bord E04 uit de bijlage 1 van het RVV 1990 met onderbord “opladen elektrische voertuigen” twee bestaande parkeerplaatsen bij de parkeerplaats, ter hoogte van de M.H. Trompstraat 24a te Brielle, in te richten voor het opladen van elektrische voertuigen conform bijbehorende bebordingstekening "Elektrisch oplaadpunt".

2. Het besluit te publiceren in de Staatscourant.

Brielle 6 januari 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Brielle

Namens deze,

W. Lakerveld

het hoofd van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Belanghebbenden worden erop gewezen, dat binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle.

Naar boven