Gemeente Beekdaelen - Aanpassing bestemmingsplan “bedrijventerrein rode beek”

Logo Beekdaelen

Burgemeester en wethouders van Beekdaelen maken bekend dat de gemeenteraad van Beekdaelen in de openbare vergadering van 14 april 2020 het bestemmingsplan “bedrijventerrein Rode Beek” naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 13 november 2019 heeft aangepast (gerepareerd).

Aanleiding:

Tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan “bedrijventerrein Rode Beek” van 27 september 2018 van de voormalige raad van de gemeente Onderbanken is door de minister van Defensie beroep ingesteld bij de Raad van State.

Bij de uitspraak van 13 november 2019 heeft de Raad van State het genoemde besluit van 27 september 2018 vernietigd voor zover daarin geen beperkingen zijn gesteld aan de hoogte van objecten, niet zijnde gebouwen of bouwwerken.

De raad van Beekdaelen is opgedragen om binnen zes maanden na verzending van de betreffende uitspraak met inachtneming daarvan een nieuw besluit te nemen en dit op de wettelijk voorgeschreven wijze bekend te maken.

Essentie van de wijziging:

In het raadsbesluit wordt verzekerd dat de in het plan reeds geduide hoogte voor gebouwen en bouwwerken tevens voor andere objecten geldt, waardoor aan de uitspraak wordt voldaan.

Meer concreet betekent dit dat bij artikel 3, lid 3.2.2., onder a, c en d naast “gebouwen en gebouwen geen gebouw zijnde” ook “of andere objecten” is opgenomen, en bij artikel 3, lid 3.2.3, onder a en b aan “gebouwen en bouwwerken geen gebouw zijnde” ook “of andere objecten” is opgenomen.

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen:

Het digitale plan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1954.NotaRuimtelijkeKwa-VA01

Met ingang van 30 april 2020 tot en met 10 juni 2020 liggen het vaststellingsbesluit met de bijbehorende stukken ter inzage in het gemeentehuis, locatie Schinveld, Kloosterlaan 7 (telefonisch afspraak maken vanaf 30 april via tel. 088 – 4502608).

Beroepsmogelijkheid:

Binnen de termijn van terinzagelegging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen voor zover zij door deze aanpassing (reparatie) van het besluit van 27 september 2018 rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Een beroepschrift dient te zijn voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, ondertekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Een beroepsschrift wordt ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage of digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

 

Nuth, 28 april 2020,

Burgemeester en wethouders van Beekdaelen,

De secretaris, mw.. mr. N.M.A. Ramaekers

De burgemeester, dhr. ing. E. Geurts

Naar boven