Kennisgeving wijzigingsplan ‘De Maasbode’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat zij bij besluit van 7 april 2020 het wijzigingsplan ‘De Maasbode’ gewijzigd hebben vastgesteld.

 

Het wijzigingsplan betreft een wijziging van het bestemmingsplan ‘Cool’ en maakt de ontwikkeling mogelijk van een woontoren (De Maasbode) van 70 meter hoog.

 

Het plangebied bevindt zich in het midden van het Witte de Withkwartier. Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Schiedamse Vest en aan de westzijde door de William Boothlaan. Aan de zuidzijde is de Schiedamsesingel de grens. De noordzijde van het plangebied wordt gevormd door de aangrenzende bebouwing aan de Schiedamse vest.

 

Het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met ingang van vrijdag 1 mei 2020 tot en met donderdag 12 juni.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om het wijzigingsplan in te zien op een gemeentelijke locatie. U kunt op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-10407388 dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 2 mei 2020 t/m donderdag 11 juni 2020 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het wijzigingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep kan schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan ook digitaal worden ingesteld via het Digitaal loket op de website van de Raad van State. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 29 april 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

mevr. H. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven