Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit hogere grenswaarde en ontwerp omgevingsvergunning “restaurant aan de plas Elfhoeven”, Reeuwijk.

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken, met in achtneming van het coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 25 september 2019, op grond van de artikelen 3.8, 3.30 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf donderdag 23 april 2020 de volgende stukken ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan “restaurant aan de plas Elfhoeven”, Reeuwijk;

  • het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bedrijfswoning restaurant aan de plas Elfhoeven;

  • de ontwerp omgevingsvergunning restaurant, bedrijfswoning en milieustalling aan de plas Elfhoeven.

Bestemmingsplan

Het plangebied betreft het perceel op de hoek van de Ree, Notaris d’ Aumerielaan en de Burgemeester Lucasselaan (noordwesthoek plas Elfhoeven) in Reeuwijk. Op deze locatie wordt een restaurant met bedrijfswoning, aanlegsteiger, milieustalling en faciliteiten voor de watersport gerealiseerd met daarachter 8 vrijstaande woningen. Dit bestemmingsplan en de omgevingsvergunning betreffen alleen het restaurant en de bijbehorende bebouwing.

Omdat de geluidbelasting op de bedrijfswoning hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zal voor deze woning een hogere grenswaarde worden vastgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde en de ontwerp omgevingsvergunning met de hierbij behorende stukken liggen van donderdag 23 april 2020 tot en met woensdag 3 juni 2020 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.BPrestaurantElfhvn-BP40 (geldt alleen voor het ontwerpbestemmingsplan);

  • -

    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (ontwerpbestemmingsplan “restaurant aan de plas Elfhoeven”);

  • -

    op papier in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Bodegraven. Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus (COVID-19), raden wij u sterk aan om de stukken digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan bieden wij de volgende mogelijkheden:

    • °

      op afspraak inzien van de fysieke stukken in het gemeentehuis;

    • °

      indien een afspraak op het gemeentehuis voor u niet mogelijk is zoeken wij in overleg met u naar een passende oplossing.

Voor nadere informatie, het maken van een afspraak of het zoeken naar een maatwerkoplossing kunt u ons bellen via het algemene telefoonnummer (0172 - 522522) of een e-mail sturen naar info@bodegraven-reeuwijk.nl.

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde en de ontwerp omgevingsvergunning naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven. Schriftelijke zienswijzen over de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een telefonische afspraak maken via telefoonnummer 0172 - 522 522.

Naar boven