Kennisgeving Chw bestemmingsplan Stad Appingedam – Schoolcampus (gewijzigd vastgesteld)

Logo Appingedam

 

Publicatiedatum

22 april 2019

 

Staatscourant, Gemeenteblad, De Eemsbode en publicatiekast

 

Burgemeester en wethouders van Appingedam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat gedurende zes weken, van 23 april 2020 tot en met 3 juni 2020, het Chw Bestemmingsplan Stad Appingedam – Schoolcampus voor een ieder ter inzage ligt.

 

Plangebied

Het betreft de locatie van het voormalig verpleeghuis Solwerd in het noordoosten van de stedelijke kern van Appingedam. Daarnaast worden ook de huidige locaties van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum en SDO de Delta meegenomen in het plangebied.

 

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • 1.

    op papier op het Stadskantoor, Wilhelminaweg 14 te Appingedam, dit kan gezien de maatregelen rondom corona, alleen op afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0596;

  • 2.

    het bestemmingsplan digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0003.CAMPUS-VA01. De documenten zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.appingedam.nl.

 

Gewijzigd

Er zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan enkele wijzigingen doorgevoerd in het plan. Dit naar aanleiding van reacties die zijn binnengekomen op het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn als volgt (tevens te vinden in het bestemmingsplan in de reactienota):

  • Er zijn zones rondom wierden en veiligheidszones rondom wegen toegevoegd op de verbeelding van het plan en in de regels;

  • De paragraaf over groepsrisico is aangepast naar aanleiding van het advies van de Veiligheidsregio;

  • In het ontwerpbestemmingsplan zaten enkele tekstuele onjuistheden:

  • In de tekst werd gesproken over twee waterschappen, dit moet alleen het Waterschap Noorderzijlvest zijn;

  • Er zijn afbeeldingen in het plan toegevoegd waar in de tekst naar verwezen werd;

  • In de zin “Tevens wordt meer oppervlaktewater gecreëerd in het plangebied om zo te voldoen aan de watercompensatie van 10 % van het toegenomen verhard oppervlakte. In”, lijkt een deel weggevallen te zijn: de zin is aangepast;

  • Er is een verduidelijking opgenomen in het plan van de exacte verdeling van de toename aan verharding en de verdeling van afwatering in het plan.

 

Beroep

Tegen het besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep instellen. Beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt alleen beroep instellen:

  • als u ook een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • als u bedenkingen hebt tegen de wijzigingen in de regels en/of de verbeelding, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

 

Ook kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Zo'n verzoek stuurt u naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Een beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Bij het indienen van een beroepschrift of voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan dan treedt het plan nog niet in werking. De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak moet dan eerst uitspraak doen over de voorlopige voorziening.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Appingedam via telefoonnummer 14 0596.

Naar boven