Gemeente West Betuwe - vastgesteld bestemmingsplan Herziening Kern Hellouw & ‘t Overrijke 

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 23 april 2020 ligt gedurende zes weken ter inzage het vastgestelde bestemmingplan “Herziening Kern Hellouw & ‘t Overrijke”.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van donderdag 7 november 2019 tot en met woensdag 18 december 2019. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan in haar vergadering van 31 maart 2020 ongewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl. Vanwege het coronavirus hanteert de gemeente West Betuwe beperkte openingstijden. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van de gemeente: www.westbetuwe.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.HELkorfgraaf–VSG1.

Toelichting

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van 2 vrijstaande woningen aan de Korfgraaf grenzend aan de kern van Hellouw mogelijk. De woningen zullen landschappelijk worden ingepast. Om geen toename van woningen te krijgen, zullen 2 bedrijfswoningen worden gesloopt op het bedrijventerrein ’ t Overrijke” in Haaften.

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met woensdag 13 november 2019) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

 

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan;

  • Iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

 

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven