Kennisgeving publicatie Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Logo Velsen

Op grond van art. 7.27 Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Velsen maken ingevolge artikel 7.27 van de Wet milieubeheer bekend dat het concept van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor de realisatie van een Energiehaven, ter inzage wordt gelegd. De NRD ligt met ingang van vrijdag 24 april 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Inzage en informatie

U kunt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau van 5 december 2019 inzien bij de receptie van het gemeentehuis, Dudokplein 1 in IJmuiden. Voor openingstijden zie velsen.nl. De NRD is digitaal beschikbaar via velsen.nl.

Tijdens de vermelde periode kan een ieder, bij voorkeur elektronisch of schriftelijk, een zienswijze over dit plan naar voren brengen. Dit kan via ro@velsen.nl of Postbus 465

1970 AL IJmuiden, onder vermelding van “zienswijze NRD Energiehaven”. Vergeet daarbij niet duidelijk uw fysieke postadres aan te geven.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer Kloosterman, telefoonnummer 0255-567200.

Een schriftelijke reactie moet binnen de termijn aan de gemeente verzonden zijn.

Aanleiding

Het voornemen heeft tot doel ca. 16 hectare ruimte te bieden aan bedrijfsactiviteiten

gerelateerd aan de energietransitie, meer specifiek het faciliteren van de bouw en/of onderhoud van windparken op zee. De locatie bevindt zich ter plaatse van de huidige Averijhaven in de nabijheid van de Noordpier van Velsen.

Daarnaast wil men de nautische veiligheid in het gebied vergroten, meer specifiek een

lichterlocatie te realiseren waarlangs doorgaand scheepvaartverkeer op een veiliger wijze kan passeren.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

De eerste stap in de milieueffectrapportage is het afbakenen van de onderzoekkaders. Dit gebeurt in de ter inzage gelegde Notitie Reikwijdte en Detailniveau. In deze notitie wordt onder meer de voorgenomen activiteit beschreven. Vervolgens wordt beschreven welke milieueffecten worden onderzocht.

Iedereen kan een zienswijze geven op de inhoud van de NRD en aangeven wat naar zijn of haar mening in het milieueffectrapport moet worden onderzocht.

De wettelijke adviseurs en enkele betrokken overheids- en maatschappelijke organisaties worden apart gevraagd een advies over de NRD uit te brengen. De commissie voor de m.e.r. wordt ook om advies gevraagd.

Op basis van de ingebrachte zienswijzen wordt de definitieve versie van de NRD vastgesteld door het college. Daarbij wordt een zienswijzenota opgesteld, waarin wordt aangegeven of, en zo ja op welke manier, de definitieve NRD is aangepast naar aanleiding van de verschillende zienswijzen.

 

Naar boven