Ontwerpbestemmingsplan Voormalige Pastorielocatie Someren

Logo Someren

 

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 24 april 2020 het ontwerpbestemmingsplan “Voormalige Pastorielocatie Someren” met identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02018020-OW01 gedurende zes weken ter inzage ligt. De termijn eindigt op donderdag 4 juni 2020.

 

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Voormalige Pastorielocatie Someren” betreft de gronden van het perceel lokaal bekend als Kerkstraat 14 en kadastraal bekend als gemeente Someren, sectie B, nummers 5349. Het ontwerpbestemmingsplan biedt een planologisch-juridische regeling voor het vastleggen van de onherroepelijk omgevingsvergunning om 7 appartementen te realiseren in het gemeentelijke monumentale pand Kerstraat 14. Tevens maakt het ontwerpbestemmingsplan de komst van vier levensloopbestendige bungalows met een oriëntatie op de Van Lieshoutstraat mogelijk. Het bestemmingsplan kent een regeling die als doel heeft om het groene karakter van het resterend deel van de tuin te behouden. Na realisatie van de woningen wordt deze tuin toegankelijk voor een ieder. Het ontwerpplan is aangepast op basis van ontvangen inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan.

 

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, kent het gemeentehuis op dit moment specifieke bezoekregels. Kijkt u op www.someren.nl voor de actuele bezoekmogelijkheden. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

 

Het plan is daarnaast op internet in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02018020-OW01.

 

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Degenen die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken, nadere vragen hebben kunnen binnen de genoemde termijn contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888.

Naar boven