Voorontwerp bestemmingsplan ‘Kom Zegge’

Logo Rucphen

Voorontwerp bestemmingsplan ter inzage van 23 april tot en met 4 juni

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken bekend dat er een bestemmingsplan voor de kom van Zegge wordt voorbereid.

 

Inhoud in het kort

Het nieuwe bestemmingsplan ‘Kom Zegge’ voorziet in een vernieuwde regeling voor Zegge. De huidige bestemmingen uit het huidige bestemmingsplan zijn overgenomen. Daarnaast zijn doorlopen procedures verwerkt. Het voorontwerp bestemmingsplan is een eerste stap om te komen tot een nieuw bestemmingsplan.

 

Bestemmingsplan bekijken

Wilt u meer weten over dit plan? Vanaf 23 april 2020 tot en met 4 juni 2020 kunt u het voorontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken bekijken. U vindt het voorontwerp bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kiest u via ‘plannen zoeken’ voor planidentificatie NL.IMRO.0840.2585M0002-VO01 of u zoekt naar het gewenste adres en vraagt daarvan de bestemmingsplaninformatie op. U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ook bekijken in het gemeentehuis, tijdens openingstijden. In verband met de coronamaatregelen is het gemeentehuis enkel op afspraak geopend (0165-349500).

 

Bent u het niet eens met het voorontwerp bestemmingsplan?

Dan kunt u van 23 april 2020 tot en met 4 juni 2020 dat aangeven door schriftelijk of mondeling een gemotiveerde inspraakreactie op te sturen. De schriftelijke reactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Als u een mondelinge reactie wilt geven kunt u dit doen na het maken van een afspraak (0165-349500).

De instanties die bij dit bestemmingsplan van belang zijn worden door ons gevraagd advies uit te brengen.

 

Vooruitblik procedure

Nadat de inspraak- en overlegprocedure is afgelopen, behandelen wij alle ingekomen reacties. Als het nodig is, passen wij het bestemmingsplan hierop aan. Alle reacties worden in ieder geval schriftelijk door ons beantwoord. Daarna zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Iedereen krijgt dan de gelegenheid om een zienswijze in te brengen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Na deze periode neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven