Ontwerp bestemmingsplan Landelijk gebied, herziening Borne 27

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Landelijk gebied, herziening Borne 27 met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van donderdag 23 april tot en met woensdag 3 juni 2020 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het ontwerp van het bestemmingsplan Landelijk gebied, herziening Borne 27 elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.BGS000BP0022020P-ON01

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in de oprichting van een bedrijfswoning aan Borne 27 te Schijndel. De woning betreft de eerste bedrijfswoning ten behoeve van het ter plaatse gevestigde hoveniersbedrijf en wordt opgericht middels een Ruimte voor Ruimte-titel. De planlocatie Borne 27 maakt onderdeel uit van de bebouwingsconcentratie ‘Borne’.

Voor de realisatie van het plan kan niet worden voldaan aan de voorkeurswaarde voor geluidsbelasting uit de Wet geluidhinder. Omdat het Bouwbesluit 2012 voorziet bij de nieuwbouw van de bedrijfswoning in een minimale geluidwering van 24 dB, waarmee wordt voldaan aan het wettelijke geluidsniveau van 33 dB in de woning, is het college voornemens een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen. Dit ontwerpbesluit ligt samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt voor nadere informatie contact opnemen met Katrijn Klok van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer +31(0)413 381 847.

De vaststelling van het bestemmingsplan zal plaatsvinden door de gemeenteraad.

Veghel 22 april 2020

Naar boven