Vaststelling wijzigingsplan ‘Jan Maasstraat en Herenstraat Budel’.

Logo Cranendonck

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken bekend op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, dat zij in de collegevergadering van 14 april 2020 het wijzigingsplan gewijzigd heeft vastgesteld.

Doel van de wijziging

Het wijzigingsplan maakt het realiseren van 8 woningen mogelijk in het kader van het woningbouwproject Jan Maasstraat en Herenstraat te Budel. In het plan worden vier woningen gerealiseerd aan de Herenstraat en vier woningen aan de Jan Maasstraat.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Nieuwstraat 55 te Budel”, de bijbehorende bijlagen en het collegebesluit liggen gedurende een termijn van 6 weken ter inzage, ingaande op 22 april 2020 tot en met 3 juni 2020.

Het vastgestelde wijzigingsplan is te raadplegen via http://1706.ropubliceer.nl/ en www.ruimtelijkeplannen.nl (via IMRO-codering: NL.IMRO.1706.WPBDL0042-VAS1). Als u op de plan-ID klikt wordt u doorverwezen naar www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, regels en de daarbij behorende toelichting. Tevens is een exemplaar in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel.

NB: Ter inzagelegging papieren exemplaar in verband met het coronavirus

Op het gemeentehuis ligt een papieren exemplaar ter inzage. Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in strijd tegen Corona. Daardoor heeft de gemeente Cranendonck een aangepaste dienstverlening. We beperken of stellen persoonlijk contact uit tot en met 28 april (op basis van de huidige inzichten). De openingstijden van het gemeentehuis zijn beperkt en er is geen vrije inloop mogelijk.

Wij adviseren u daarom dit vastgesteld wijzigingsplan digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De digitale versie op www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend. Indien u hulp nodig heeft bij het digitaal raadplegen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar Sandu Niessen via s.niessen@cranendonck.nl of via 0495-431202 op werkdagen. Indien u het papieren exemplaar wilt inzien kunt u telefonisch contact opnemen via 14-0495 of neem contact op met Sandu Niessen.

Wijziging:

Het vastgestelde wijzigingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerp wijzigingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, vanwege ambtshalve wijzigingen. Onder andere de volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:

- In de toelichting zijn enkele wijzigingen aangebracht;

- de voorwaardelijke verplichting met betrekking tot archeologie is toegevoegd;

- en er zijn enkele onderzoeken aangevuld.

Een uitgebreidere toelichting van alle wijzigingen vindt u terug in de nota van zienswijze.

Beroep tegen het wijzigingsplan?

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het wijzigingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de zes weken (beroepstermijn) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

 

  • 1.

    Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • 3.

    Belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde wijzigingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het wijzigingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van zes weken ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer een belanghebbende beroep heeft ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening heeft ingediend, treedt het wijzigingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven