Exploitatieplan gewijzigd vastgesteld Bedrijventerrein De Klomp, 1e herziening (zaaknummer 128651)

Logo Ede

Op 9 april 2020 heeft de gemeenteraad van Ede de eerste herziening van het Exploitatieplan ‘Bedrijventerrein De Klomp’ gewijzigd vastgesteld. Het vastgestelde exploitatieplan heeft nummer NL.IMRO.0228.EP2019KLOS0001-EP03.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 23 april tot en met woensdag 3 juni 2020 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Online kunt u terecht op https://zoek.officielebekendmakingen.nl.

Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat ligt direct ten oosten van de kern De Klomp. Op deze locatie wordt het Food & Businesspark gerealiseerd. Sinds 2018 is het exploitatieplan onherroepelijk, dat de gemeente de mogelijkheid biedt om de kosten die zij maakt te verhalen op de eigenaren binnen het exploitatiegebied. Het exploitatieplan waarborgt daarmee de economische uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan. Dit betreft de 1e herziening van het exploitatieplan.

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het exploitatieplan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Bijlage 14a, b en c ontbraken en zijn daarom toegevoegd aan het exploitatieplan.

Het taxatierapport is geactualiseerd. Om deze reden is ook het exploitatieplan hierop aangepast. Met als gevolg dat de inbrengwaarden en daarmee de exploitatiebijdragen in het exploitatieplan zijn veranderd en verhoogd.

 

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde exploitatieplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

 

Naar boven