Ontwerp bestemmingsplan “Stationsweg, Kwadijk”

Logo Edam-Volendam

 

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken conform van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 24 april 2020 het ontwerp bestemmingsplan "Stationsweg, Kwadijk” gedurende zes weken voor een ieder ter inzage is. Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0385.BPStationswegKwa-ow01.

 

Inhoud plan

Het plan voorziet in de realisatie van in totaal 27 woningen (19 appartementen en 8 grondgebonden woningen) op de voormalige bedrijfslocatie aan de Stationsweg te Kwadijk, tussen het voormalige stationsgebouw (thans bedrijfsverzamelgebouw) en het even verderop staande voormalige bedrijfspand. Tevens wordt met het plan de bestemming van dat voormalige bedrijfspand omgezet naar twee woningen.

Het plan is op onderdelen aangepast naar aanleiding van de resultaten van inspraak en wettelijk vooroverleg. Op hoofdlijnen is het plan ten opzichte van het voorontwerp hetzelfde gebleven.

 

Inzien

Digitaal raadplegen vanaf vrijdag 24 april 2020

Het ontwerpbestemmingsplan “Stationsweg, Kwadijk’ is tijdens genoemde termijn digitaal in te zien via de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl/Nieuws van uw gemeente/bekendmakingen of via de rubriek Bouwen & verbouwen, bestemmingsplannen, Ontwerpbestemmingsplannen: ontwerpbestemmingsplan “Stationsweg, Kwadijk” met een link naar de landelijke voorziening: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.BPStationswegKwa-ow01 of via de volgende link: http://Edam-Volendam.tercera-ro.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NLIMRO0385BPStationswegKwa-ow01.

In verband met de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis wordt van een papieren versie van het plan afgezien.

 

Zienswijzen

Met ingang van vrijdag 24 april 2020 kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Stationsweg Kwadijk'. In verband met de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis kunnen mondelinge zienswijzen alleen telefonisch op werkdagen worden ingediend. U kunt hiervoor contact opnemen met de sectie Omgevingsbeleid (tel.: 0299-398398).

 

Volendam, 23 april 2020

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam.

Naar boven