Ontwerpbestemmingsplan “Marijkeweg 20”, ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Wageningen

Ontwerpbestemmingsplan Marijkeweg 20

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Marijkeweg 20” ter inzage ligt ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

De vakschool Wageningen van ROC Rijn IJssel is onlangs verhuisd van het pand aan de Marijkeweg 20 naar een nieuw gebouw aan de overzijde van de straat. Omdat het vrijgekomen schoolgebouw niet geschikt is voor transformatie naar een andere functie, wordt de bestaande bebouwing gesloopt. Vervolgens wordt hier nieuwbouw gepleegd ten behoeve van studentenhuisvesting. Het is de bedoeling dat ter plaatse een studentencomplex wordt gerealiseerd ten behoeve van circa 350 studentenkamers.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 23 april 2020 gedurende zes weken (tot en met 3 juni 2020) ter inzage. In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. U kunt alleen op afspraak terecht. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met de heer Dirk Willems via het telefoonnummer 06 – 822 31 787 of mevrouw Matanja Aberson-Vlassenrood via het telefoonnummer (0317) – 492 752. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Website

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen is tevens in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de knop ‘Plannen zoeken’ kunt u op de naam en het nummer van het bestemmingsplan zoeken. Het planidentificatienummer voor het ontwerpbestemmingsplan Marijkeweg 20 is NL.IMRO.0289.0083Marijkeweg20-ONT1.

Reageren

Tot en met 3 juni 2020 kan iedereen zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u onder vermelding van ‘Zienswijze bestemmingsplan Marijkeweg 20’ sturen naar de raad van de gemeente Wageningen, postbus 1, 6700 AA Wageningen. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw M. Aberson-Vlassenrood van het team Beleid en Projecten, telefoonnummer (0317) – 492 752.

 

Ontwerpbesluit toekennen hogere grenswaarde Wet geluidhinder  

Burgemeester en wethouders van Wageningen zijn op grond van artikel 83 van de Wet Geluidhinder voornemens om een hogere grenswaarde vast te stellen ten behoeve van het realiseren van studentenwoningen op de locatie Marijkeweg 20. Voor dit perceel wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld om het realiseren van een studentenwoningen mogelijk te maken.

Volgens artikel 82 van de Wet Geluidhinder bedraagt de voorkeursgrenswaarde 48 dB. Artikel 83 van de Wet Geluidhinder geeft burgemeester en wethouders de mogelijkheid om een hogere grenswaarde vast te stellen tot maximaal 63 dB. De berekende, vast te stellen maximale geluidbelasting bedraagt 57 dB.

Het ontwerpbesluit ter vaststelling van de hogere waarde en de daarop betrekking hebbende stukken, zoals het akoestisch onderzoek en het ontwerpbestemmingsplan, liggen met ingang van donderdag 23 april 2020 gedurende zes weken (tot en met 3 juni 2020) ter inzage. In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. U kunt alleen op afspraak terecht. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met de heer Dirk Willems via het telefoonnummer

06 – 822 31 787 of mevrouw Matanja Aberson-Vlassenrood via het telefoonnummer (0317) – 492 752. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Tijdens genoemde termijn kunnen alleen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit onder vermelding van “Zienswijze hogere waarde bestemmingsplan Marijkeweg 20” bij het college van burgemeester en wethouders van Wageningen, ter attentie van het team Beheer en Realisatie, Postbus 1, 6700 AA Wageningen. U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Belanghebbenden in de zin van de Wet geluidhinder zijn de bewoners van de woningen waarvoor de hogere waarde wordt toegekend.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven