Gemeente Maastricht, tervisielegging ontwerp-bestemmingsplan ‘Algemene Begraafplaats Tongerseweg’,

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Algemene Begraafplaats Tongerseweg’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Er wordt geen exploitatieplan opgesteld.

Korte inhoud

Het plangebied is gelegen aan de Tongerseweg in Maastricht, heeft een oppervlakte van circa 13,6 ha en is aan de noordzijde begrensd door de Planetenhof en de hieraan gelegen woonwagenlocatie, aan de oostzijde door de Javastraat, aan de zuidzijde door de Tongerseweg (N278) en aan de westzijde door de woonbuurt Neptunushof.

De gemeente Maastricht is voornemens om de algemene begraafplaats aan de Tongerseweg toekomstbestendig te maken. De begraafplaats wordt uitgebreid en omgevormd naar een multifunctioneel rouw- en gedenkpark met onder meer een herdenkingsbos, een nieuw strooiveld en het toevoegen van locaties voor nieuwe Islamitische- en Armeense graven. Er komt ruimte voor individuele rouwverwerking en voor (culturele)evenementen en een gezamenlijke ontmoetingsplek. Daarnaast zal er plaats zijn voor bezinning, natuurbeleving, cultuur en historie. De begraafplaats krijgt meer het karakter van een openbaar park doordat het rouw- en gedenkpark beter zal aansluiten op het groen van de omgeving.

Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet in een juridische- en planologische regeling om het multifunctioneel rouw en –gedenkpark te kunnen realiseren. Dit is niet mogelijk binnen het nu geldende bestemmingsplan Maastricht West.

M.E.R.

Ten behoeve van deze procedure wordt geen milieueffectrapportage opgesteld, aangezien de activiteiten en de kenmerken van de potentiele effecten van het project niet zodanig van invloed op het milieu zijn, dat een milieueffectrapportage moet worden doorlopen.

Inzien:

Met ingang van vrijdag 24 april 2020 tot en met donderdag 4 juni 2020 liggen het ontwerp-bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht. Wilt u de stukken inzien, neem dan telefonisch contact op via 14 043 om een afspraak te maken.

Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpAlgbegraafplaats-ow01

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt uw schriftelijke zienswijze, voorzien van naam, dagtekening, handtekening, motivering en onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-bestemmingsplan ‘Algemene Begraafplaats Tongerseweg’, aan de gemeenteraad van Maastricht. Dit kan per post: Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht of per e-mail via post@maastricht.nl

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Eugene Smeets, telefoonnummer 043-3504595 of per e-mail: eugene.smeets@maastricht.nl

Maastricht, 23 april 2020.

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven