Kennisgeving ex artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening inzake voorbereiding nieuw bestemmingsplan “Fonteinkerk”

Logo Leidschendam-Voorburg

In overeenstemming met bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg bekend dat zij voornemens zijn te starten met het maken van een nieuw bestemmingsplan te weten “Fonteinkerk”.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Projectontwikkelaar Wibaut heeft het voornemen om op het hoofdgebouw van de Fonteinkerk, Fonteynenburghlaan 1-3, drie nieuwe bouwlagen te realiseren. Daarnaast bestaat het voornemen uit het slopen van een bestaand bijgebouw en fietsenstalling, dit ten behoeve van een groene inrichting van het bijbehorende perceel en voor het realiseren van een parkeerterrein en een openbaar wandelpad langs de Vliet. In het vernieuwde kerkgebouw wil de ontwikkelaar 19 appartementen realiseren.

De Fonteinkerk aan de Fonteynenburghlaan 1 in Voorburg was tot 2014 in gebruik als kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Voorburg. In eerste instantie is gezocht naar een invulling die paste bij de maatschappelijke bestemming van het object. Toen dat niet mogelijk bleek, is gezocht naar een partij die het gebouw een andere functie kon geven. In 2018 is het kerkgebouw aangekocht door Wibaut Projectontwikkeling met het doel de kerk te transformeren tot woningen. Aangezien deze ontwikkeling binnen de kaders van het bestemmingsplan niet kan worden gerealiseerd, dient het bestemmingsplan daartoe te worden herzien.

Om welk gebied gaat het?

Het plangebied van het bestemmingsplan “Fonteinkerk” ligt de wijk Voorburg-West. Het plangebied wordt begrensd door de Fonteynenburghlaan, het Rijn – Schiekanaal en het terrein van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Stukken ter inzage

Deze kennisgeving is alleen bedoeld om kenbaar te maken dat het voornemen bestaat de vaststelling van genoemd bestemmingsplan voor te bereiden. Er liggen geen stukken betreffende dit voornemen ter inzage en er wordt geen gelegenheid geboden om zienswijzen naar voren te brengen. Daarnaast worden er geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

Er volgt nog een afzonderlijke publicatie waarin de ter inzagelegging van alle ontwerpbesluiten wordt aangekondigd. In die publicatie staat dan ook hoe u kunt reageren op het plan.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen via het algemene telefoonnummer 14 070.

Naar boven