Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Veenendaal

Ontwerpwijzigingsplan 1e Melmseweg fase IIA2, Veenendaal

Voor de invulling van het gebied rondom de 1e Melmseweg in Veenendaal is het uitwerkingsplan ‘1e Melmseweg fase 2’ vastgesteld. Dit plan maakt het mogelijk om binnen de bouwvlakken M en N 20 woningen te realiseren. Met de uitwerking van de bouwtekeningen is echter gebleken dat de woningen voor de voorgevelroolijn gesitueerd zijn, om zo meer ruimte aan de achterzijde te bieden. Dit biedt onwenselijke bouwmogelijkheden aan de achterzijde van de woningen. Om te garanderen dat de bebouwingsmogelijkheden niet worden vergroot maar worden verplaatst, is het wijzigingsplan ‘1e Melmseweg fase IIA2’ opgesteld.

Ligging plangebied

Het plangebied is gelegen aan de 1e Melmseweg in Veenendaal en wordt globaal begrensd door de 1e Melmseweg aan de oostzijde en Veldjesgraaf aan de westzijde.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Het wijzigingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van woningen binnen het plangebied, vanwege het wegverkeer op de Rondweg-West en de rijksweg A12, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan het wijzigingsplan pas vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerp van het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken gedurende zes weken, van 23 april 2020 tot en met 3 juni 2020, inzien bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal.

Indienen zienswijzen

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: burgemeester en wethouders van Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met Marriëlle Cornelisse van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

 

Naar boven