Gemeente Emmen –Intrekken verkeersbesluit Landbouwsluis Vaartweg Nieuw-Amsterdam (zaaknummer: 89998-2020)

Logo Emmen

Burgemeester en Wethouders van Emmen,

Gelet op:

  • de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV1990), het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

  • het Mandaatbesluit 2018 van de gemeente Emmen.

Overwegende:

  • we nemen een verkeersbesluit voor de plaatsing of verwijdering van verkeerstekens die in artikel 12 van het BABW zijn genoemd (artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994);

  • een verkeersbesluit maken we bekend in de Staatscourant (artikel 26 BABW);

  • op 16 oktober 2018 heeft ons college een verkeersbesluit genomen voor het realiseren van een landbouwsluis in de Vaartweg te Nieuw-Amsterdam (zaaknummer 51884-2018);

  • tegen het besluit van 16 oktober zijn meerdere bezwaren aangetekend o.a. door een agrariër die aangeeft dat de landbouwsluis hem beperkt;

  • de gemeente Emmen beheert de Vaartweg waar dit besluit over gaat.

Motivering:

Het verkeersbesluit van 16 oktober 2018 voldoet niet aan de eisen van een zorgvuldige voorbereiding zoals bedoeld in de artikelen 3:2 en 3:4 van de Awb. Ook is het niet voorzien van een deugdelijke motivering als bedoeld in artikel3:46 en 3:47 van de Awb, alsmede het bepaalde in artikel 21 van het BABW. Dit concludeert een onafhankelijke commissie die het college adviseert over de afhandeling van bezwaren. Omdat het verkeersbesluit niet voldoet heeft ons college het bezwaar van de agrariër gegrond verklaard.

Belangenafweging

Er komt geen landbouwsluis. Geconstateerd is dat de agrariër niet met al zijn voertuigen de landbouwsluis kan passeren. We kiezen er nu voor om de problemen op de Vaartweg met snelheidsremmende maatregelen aan te pakken. Dit zijn maatregelen waarbij noch de agrariër noch de bewoners in hun bewegingsvrijheid worden gehinderd. Het is de bedoeling dat we deze snelheidsremmende maatregelen met de komende onderhoudswerkzaamheden realiseren.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gevoerd met de politiechef van de nationale politie van de regionale eenheid Noord-Nederland.

Besluiten

We trekken het verkeersbesluit van 16 oktober 2018 in (zaaknummer 51884-2018). Dit betekent dat er geen landbouwsluis komt in de Vaartweg te Nieuw-Amsterdam.

Emmen, 14 april 2020

Burgemeester en wethouders van Emmen,

namens dezen,

de teamleider van team Projecten Openbare Ruimte

V. Fennis

 

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor iedereen in te zien bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen voor een periode van zes weken na bekendmaking. Voor meer informatie over het besluit kunt u contact opnemen met de heer R. Ney via telefoonnummer 14 0591.

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar:

College van burgemeester en wethouders van Emmen

t.a.v. Team Projecten Openbare Ruimte

Postbus 30.001

7800 RA EMMEN

Naast schriftelijk bezwaar is ook digitaal bezwaar mogelijk via www.gemeente.emmen.nl

Zorg ervoor dat u het bezwaarschrift verstuurt binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit. Als u het bezwaarschrift te laat indient, kan het niet ontvankelijk worden verklaard. Dit betekent dat er niet wordt gekeken naar de inhoud van uw bezwaar.

Naar boven