Vooraankondiging/Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan Ontsluiting Harmelerwaard

Logo Woerden

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat voor de ontsluiting van het kassengebied Harmelerwaard in Harmelen een bestemmingsplan wordt voorbereid (bestemmingsplan Ontsluiting Harmelerwaard). Daarbij wordt meegedeeld dat het plan zover is dat er inspraak op het plan kan plaatsvinden.

Plangebied

Het plangebied wordt in het zuidwesten begrensd door bestaande woonpercelen langs de Harmelerwaard en een watergang. Ten westen en oosten van het plangebied zijn agrarische glastuinbouwgronden en het perceel van een agrarische bedrijfswoning gelegen. Aan de noord- en zuidzijde sluit het plangebied aan op de bestaande verkeersbestemming ter hoogte van de Hugo de Vriesweg en de rotonde ten noorden van de Oostelijke Randweg Harmelen. Het gebied wordt in oost-westelijke richting doorkruist door kanaal de Leidsche Rijn met aan weerzijden de wegen Harmelerwaard en Utrechtsestraatweg.

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan biedt het benodigde juridisch-planologisch kader voor het aanleggen van een ontsluitingsweg die de oostelijke randweg Harmelen, beter bekend als BRAVO 8, verbindt met de noordelijk gelegen Hugo de Vriesweg. De ontsluitingsweg zal door middel van een nieuw aan te leggen brug de sprong over de Leidsche Rijn maken. Zo wordt er voor het (vracht)verkeer voor het kassengebied Harmelerwaard een directe verbinding met de A12 gerealiseerd.

Inspraak

Het plan bevindt zich nog in de fase van planvoorbereiding (voorontwerpbestemmingsplan). In de periode van donderdag 23 april 2020 t/m woensdag 20 mei 2020 wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om het voorontwerpbestemmingsplan in te zien en een mondelinge of schriftelijke inspraakreactie te geven. Vanwege het coronavirus zal er geen inloopavond plaatsvinden.

Schriftelijke inspraakreacties kunt u per post indienen gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Woerden, p.a. Team Ruimtelijk Beleid en Projecten, Postbus 45, 3440 AA Woerden o.v.v. zienswijze ‘ontsluiting Harmelerwaard’ en uw email-adres.

De inspraakreactie kan ook worden ingediend per e-mail of via de website www.woerden.onzewijk.nl Het mailadres is gemeentehuis@woerden.nl. Vermeld in de mail duidelijk dat het een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan Ontsluiting Harmelerwaard betreft en dat de mail is gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Woerden, team Ruimtelijk Beleid en Projecten (projectleider Bart Herremans).

Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u op werkdagen telefonisch een terugbelafspraak maken via het algemene telefoonnummer 140348.

Dit nummer kunt u ook gebruiken indien u wilt worden teruggebeld over nadere informatie en/of vragen.

Inzien

Het plan en bijbehorende relevante stukken kunt u tijdens de genoemde termijn inzien

op www.woerden.nl > inwoners > bouwen, verbouwen en slopen > bestemmingsplannen >

bestemmingsplannen in voorbereiding. De stukken zijn ook te vinden op de website www.woerden.onzewijk.nl

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. Wilt u de stukken op papier inzien, dan kunt u telefonisch contact opnemen via het algemene telefoonnummer 140348.

Ontwerpbestemmingsplan 

De inspraakreacties worden verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan wordt naar verwachting in juli 2020 ter inzage gelegd. Dan wordt de gelegenheid geboden zienswijzen naar voren te brengen. Van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zal in ieder geval in de Woerdense Courant en de Staatscourant een kennisgeving plaatsvinden

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging of het verdere verloop van de bestemmingsplanprocedure kunt u contact opnemen met de projectleider de heer Bart Herremans via het telefoonnummer 14 0348.

 

Woerden, 22 april 2020

 

Naar boven