Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan De Mortel Zuidrand, Gemert

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 14 april 2020 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan De Mortel Zuidrand, Gemert' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB1652MortelZui-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan De Mortel Zuidrand is een bestemmingsplan dat voorziet in de herontwikkeling van De Mortel-Zuidrand. Deze herontwikkeling bestaat uit enkele woon-werkkavels voor ondernemers uit het dorp, de herontwikkeling van een voormalige intensieve veehouderij tot woon-werk locatie, het bieden van ontwikkelingsruimte voor de drie bestaande bedrijven en een opknapbeurt en vergroting van de ruimtelijke kwaliteit van het plangebied.

Het plangebied is gelegen in het gemengd landelijk gebied, aansluitend aan bestaand stedelijk gebied. Daarnaast valt het grootste gedeelte van het plangebied samen met de gronden waarvoor in de Interim Omgevingsverordening (hierna: IOV) het werkingsgebied ‘Verstedelijking afweegbaar’ van toepassing is. Één perceel valt echter buiten dit werkingsgebied. Voor dit gedeelte van het plan zou sprake zijn van nieuwvestiging die op grond van de IOV is uitgesloten. Dit gedeelte van het plan kan geen doorgang vinden zolang op deze locatie het werkingsgebied ‘Verstedelijking afweegbaar’ niet van toepassing is. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.3. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van kwaliteitsverbetering) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad.

Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘De Mortel Zuidrand' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 14 april 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven