Bekendmaking terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Stedelijk gebied, woningbouwlocatie Hulsel”

Logo Reusel-De Mierden

Inhoud

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 december 2019 het bestemmingsplan “Stedelijk gebied, woningbouwlocatie Hulsel” gewijzigd heeft vastgesteld. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van maandag 13 januari 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor het realiseren van een nieuwe woningbouwlocatie in de kern Hulsel. Het gaat om het gebied ten noorden van de kern, ingesloten tussen de Kanten, Eversacker en Wijenhof. Het nieuwe woongebied wordt voor een klein deel op het bestaande sportpark geprojecteerd. Hierbij wordt één sportveld opgeofferd. Het bestaande clubgebouw en het hoofdveld worden gehandhaafd.

 

Al eerder heeft de gemeente een voorschot op deze woningbouwontwikkeling genomen door het betreffende gebied aan te duiden als toekomstig gebied voor woningbouw.

 

Het bestemmingsplan gaat voor de nieuwe woningbouwontwikkeling uit van in totaal 25 woningen. Het bestemmingsplan maakt meerdere typen woningen mogelijk, waardoor meer flexibiliteit ontstaat en aan de woonwensen van de bewoners wordt voldaan.

 

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht.

Planregels:

De definitie van het begrip halfopen bebouwing is aangepast.

 

Verbeelding:

De in het verleden aangekochte groenstroken achter de percelen Eversacker 2, 6 en 6a in Hulsel worden uit het plangebied gehaald;

Het gebied aangeduid als ‘overige zone – in Verordening toe te voegen: Bestaand stedelijk gebied’ is komen te vervallen;

Het gebied aangeduid als ‘overige zone – in Verordening te verwijderen: Zoekgebied stedelijke ontwikkeling’ is komen te vervallen.

 

Inzage

Het raadsbesluit en gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

 

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPHwoon4004-VAST.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt beroep instellen. Dit kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Ook belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen beroep instellen.

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedere belanghebbende beroep instellen.

 

Spoed?

Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uit te stellen.

U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen als u een beroepschrift heeft ingediend.

 

Waar indienen?

Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de inzagetermijn. Als binnen de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gevraagd, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen. U bereikt haar van maandag tot en met donderdag via het telefoonnummer (0497) 650 608 of via het e-mailadres m.verkooijen@reuseldemierden.nl.

 

Reusel, 10 januari 2020.

 

Het college van burgemeester en wethouders,

 

De secretaris, De burgemeester,

Mr. R.B.P.M. Brekelmans. A.J.M.H. van de Ven.

Naar boven