Gemeente Alkmaar - Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht Overstad

Logo Alkmaar

Het college van B&W van Alkmaar heeft met ingang van 15 april 2020 op een groot deel van Overstad een gemeentelijk voorkeursrecht op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) gevestigd voor de duur van 3 maanden. Grondeigenaren die grond in het gebied willen verkopen moeten daardoor de grond als eerste aan de gemeente aanbieden, waardoor de gemeente meer de regie krijgt in de ontwikkeling van Overstad. De gemeenteraad wordt in de raad van 25 juni a.s. voorgesteld deze termijn met 3 jaar te verlengen.

Hierbij kunnen de bijbehorende stukken vanaf 15 april digitaal worden ingezien.

  • a.

    Het collegebesluit

  • b.

    Het ontwerp-raadsbesluit

  • c.

    De perceellijst

  • d.

    De kadastrale tekening

  • e.

    Een kopie van de publicatie in de Staatscourant

G. Zienswijzen en bezwaren

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende vier weken, ingaande op 15 april 2020, mondeling of schriftelijk zienswijzen op het raadsvoorstel bij de raad indienen.

Bezwaren

Verder kunnen belanghebbenden gedurende zes weken, eveneens ingaande op 15 april 2020, een bezwaarschrift tegen het collegebesluit indienen.

Indien belanghebbenden bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van burgemeester en wethouders ex artikel 6 Wvg van 7 april 2020, hoeven zij niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen tegen het besluit van de raad ex artikel 4 Wvg. Het bezwaar tegen het besluit van burgemeester en wethouders wordt op grond van artikel 6, derde lid van de Wvg, geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

Naar boven