Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), herziening 19 (Kalix Berna)’ en omgevingsvergunning ten behoeve van een snellaadstation voor elektrische auto’s op verzorgingsplaats Kalix Berna

Logo Oosterhout

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oosterhout maakt, op grond van de artikelen 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 1 april 2020 het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013 (incl. Lint Oosteind), herziening 19 (Kalix Berna)’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van het snellaadstation voor elektrische auto’s op verzorgingsplaats Kalix Berna. Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische regeling en de omgevingsvergunning voorziet in een bouwtitel ten behoeve van de realisatie van het snellaadstation op verzorgingsplaats Kalix Berna langs de Rijksweg A27. De ontwikkeling bestaat uit het snellaadstation zelf, een technische ruimte en een overkapping.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de ‘Coördinatieverordening ruimtelijke plannen gemeente Oosterhout’ maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. In dit geval worden het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld. Ingevolge artikel 8:3 van de Wet ruimtelijke ordening worden, voor de mogelijkheid van beroep, beide besluiten als één besluit aangemerkt.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013 (incl. lint Oosteind), herziening 19 (Kalix Berna)’ en de omgevingsvergunning voor dit initiatief liggen, met alle op de zaak betrekking hebbende stukken, van donderdag 16 april 2020 tot en met donderdag 28 mei 2020 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis. Ook kunt u de stukken digitaal raadplegen op de gemeentelijke website www.oosterhout.nl of op de website www.ruimtelijkeplannen.nl, via het identificatienummer NL.IMRO.0826.BSPhz19BG2013-VA01.

Beroep

Van vrijdag 17 april 2020 tot en met vrijdag 29 mei 2020 kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning door:

  • -

    een belanghebbende, die tijdig een zienswijze heeft ingediend;

  • -

    een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in ieder geval de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Informatie

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de heer M.J. Kap, planjurist van de gemeente Oosterhout, via telefoonnummer 14 0162 of via m.kap@oosterhout.nl

Naar boven