Ontwerpbestemmingsplan ‘Soldatenwijk, Rilland’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

 

Op grond van artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 16 april 2020 tot en met woensdag 27 mei 2020 het ontwerpbestemmingsplan ‘Soldatenwijk, Rilland’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.05RiBPSoldatenwijk-on01 voor iedereen ter inzage ligt.

Het plan is te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Rilland te klikken. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan tijdens de openingsuren inzien bij de balie in het gemeentehuis.

 

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Stichting Beveland Wonen is bezig met een herstructurering van haar woningbezit. Hierbij vindt sloop en nieuwbouw van huurwoningen plaats die in het bezit zijn van genoemde woonstichting in de diverse kernen binnen de gemeente Reimerswaal. In Rilland betreft dit onder andere de woningen aan de:

- Swaanhilstraat 1 t/m 7, 17 t/m 25 en 43 t/m 49 (alle oneven);

- Swaanhilstraat 16 t/m 34 (alle even);

- Saaftingestraat 1 t/m 33 (alle oneven);

- Steenvlietstraat 1 t/m 13 (alle oneven);

- Steenvlietstraat 14 t/m 28 (alle even);

- Dulftstraat 2 t/m 16 (alle even);

- Spiervlietstraat 2 t/m 14 (alle even).

 

Ter plaatse van de voormelde gronden zullen totaal 70 woningen worden gesloopt en 47 woningen worden teruggebouwd. Het voorgenomen plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Rilland’. De gemeente staat positief tegenover deze ontwikkeling. Het bestemmingsplan ‘Soldatenwijk, Rilland’ heeft als doel de realisatie van de 47 woningen planologisch-juridisch mogelijk te maken.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 28 november 2019 tot en met 11 december 2019.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn in het ontwerpbestemmingsplan enkele aanpassingen doorgevoerd. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • 1.

    Het geluidsonderzoek, de quickscan ecologie en de AERIUS berekeningen alsmede de resultaten daarvan zijn opgenomen in de toelichting en de daarbij behorende bijlage;

  • 2.

    De tussentijdse resultaten van het flora en faunaonderzoek zijn verwerkt in de toelichting;

  • 3.

    Op de verbeelding is de gebiedsaanduiding ‘vrijwaringszone - molenbiotoop 1’ opgenomen op de locaties waar de nieuwbouw van huurwoningen is voorzien;

  • 4.

    De regels behorende bij de gebiedsaanduiding ‘vrijwaringszone - molenbiotoop’ zijn aangevuld met bouwregels voor de gronden met de gebiedsaanduiding 'vrijwaringszone - molenbiotoop 1';

  • 5.

    Op de verbeelding zijn diverse groenbestemmingen verkleind ten gunste van de bestemming verkeer.

     

Zienswijzen

Gedurende de termijn waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen digitale, schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Digitaal kunt u uw zienswijze indienen op de bovengenoemde locatie op onze website. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouwVermeulen. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

 

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Vermeulen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113 of via ons e-mailadres gemeente@reimerswaal.nl.

Kruiningen, 15 april 2020

Names burgemeester en wethouders van Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven