Bestemmingsplan “Buitengebied, herziening locatie Vrakkinkweg 2/2a/2b, Vredenseweg nabij 103a en industrieweg 9a/9c te Groenlo” en besluit tot vaststelling hogere grenswaarden voor Vredenseweg nabij 103a in Groenlo.

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat met ingang van 17 april 2020 ligt voor een termijn van 6 weken, dus tot en met 28 mei 2020 voor iedereen op afspraak ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening) het vastgestelde bestemmingsplan alsmede het bijbehorende besluit hogere grenswaarden geluid.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een herontwikkeling op de locaties Industrieweg 9/9a, Vrakkinkweg 2/2a/2b en de Vredenseweg nabij 103 in Groenlo. Aan de Vredenseweg nabij 103a wordt een woning toegevoegd. Het gebruik van de bedrijfswoningen aan de Industrieweg 9a en 9c wordt beëindigd en de voormalige agrarische bedrijfsgebouwen aan de Vrakkinkweg 2 worden gesloopt.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer heeft met de gemeente een overeenkomst gesloten.

Besluit tot vaststelling hogere grenswaarden (Wet geluidhinder)

Om de bouw van de nieuwe woning aan de Vredenseweg 103a mogelijk te maken, is het nodig om hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen.

Het verzoek tot vaststelling ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Herziening Vrakkinkweg 2/2a/2b, Vredenseweg 103a nabij en Industrieweg 9a/9c te Groenlo’ betreft de hogere waarden geluid ten gevolge van het verkeer op de Vredenseweg.

Inzage en beroep

Het bestemmingsplan kan op afspraak van 17 april tot en met 28 mei 2020 worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u het planbestand vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.BPBUI2017-VG01.

U kunt het besluit hogere grenswaarden geluid op afspraak inzien van 17 april tot en met 28 mei 2020 in de centrale hal van het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Om een afspraak te maken om de stukken in te zien, kunt u contact opnemen met de gemeente Oost Gelre via telefoonnummer (0544) 39 47 53. U kunt ook een mail sturen naar RO@oostgelre.nl.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan en/of tegen het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Naar boven