Gemeente Amsterdam - wijzigingsplan water - Prinsengracht ter hoogte van huisnummer 183L, Lijnbaansgracht ter hoogte van huisnummer 30B, Lijnbaansgracht ter hoogte van huisnummer 5, Prinsengracht ter hoogte van huisnummer 471, Oudeschans tegenover huisnummer 47- Z en achter de brandweerkazerne aan de Marnixstraat 170, Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 17 maart 2020 het Wijzigingsplan Water, tweede wijziging ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan Water, tweede wijziging zoals dit ter inzage heeft gelegen.

Wijzigingsplan

De wijzigingen hebben betrekking op het volgende. In de Prinsengracht ter hoogte van huisnummer 183L, in de Lijnbaansgracht ter hoogte van huisnummer 30B en in de Lijnbaansgracht ter hoogte van huisnummer 5 wordt een ligplaats voor een woonboot opgeheven. In de Prinsengracht ter hoogte van huisnummer 471 wordt een ligplaats voor een woonboot toegevoegd. De ligplaatsen voor bedrijfsvaartuigen in de Oudeschans tegenover huisnummer 47- Z en achter de brandweerkazerne aan de Marnixstraat 170 worden opgeheven. De wijzigingen houden verband met diverse verplaatsingen van woonboten en bedrijfsvaartuigen.

Terinzagelegging

Het Wijzigingsplan Water, tweede wijziging met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van de dag na deze bekendmaking gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het voorlichtingsloket van het stadhuis Amstel 1, Amsterdam.

  • In verband met het Corona-virus verzoeken wij u voor het fysiek inzien van de stukken een afspraak te maken via 14020

Het Wijzigingsplan Water, tweede wijziging met de daarop betrekking hebbende stukken, is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1901BPSTD-VG01

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht kan met ingang van de dag na bekendmaking gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet op.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Amsterdam 15 april 2020,

Burgemeester en wethouders

P. Teesink

gemeentesecretaris

F. Halsema

burgemeester

Naar boven