Regeling van de Minister voor Rechtsbescherming 6 april 2020, nr. 2874055, houdende wijziging van de Regeling procedure reorganisaties sector Rechterlijke Macht

De Minister voor Rechtsbescherming,

Gelet op artikel 36e van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren;

Besluit:

ARTIKEL I:

Artikel 1 van de Regeling procedure reorganisaties sector Rechterlijke Macht wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, eerste lid, aanhef, komt te luiden:

  • 1. De Regeling procedure bij reorganisaties zoals die gold tot en met 30 september 2019 is van toepassing op de rechterlijke ambtenaren, met dien verstande dat:

B

In artikel 1, eerste lid, onder b, wordt ‘de Minister van Veiligheid en Justitie’ vervangen door ‘de Minister voor Rechtsbescherming’.

C

In artikel 1, eerste lid, onder g, wordt ‘de Minister van Justitie’ vervangen door ‘de Minister voor Rechtsbescherming’.

D

In artikel 1, tweede lid, wordt ‘de Minister van Veiligheid en Justitie’ vervangen door ‘de Minister voor Rechtsbescherming’.

ARTIKEL II:

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 oktober 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 6 april 2020

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

TOELICHTING

Per 1 oktober 2019 is de Regeling procedure reorganisaties vervallen. De in artikel 1, eerste lid, aanhef, van overeenkomstige toepassing verklaring van de Regeling procedure reorganisaties behoeft derhalve wijziging. Evenwel is met de wijziging van de regeling geen wijziging ten aanzien van de verwijzing naar de inhoud van de inmiddels vervallen Regeling procedure reorganisaties beoogd, zodat de verwijzing naar die regeling, zij het met de toevoeging ‘zoals die gold tot en met 30 september 2019’, zal worden gehandhaafd.

Ten slotte is de aanduiding van de verantwoordelijke minister geactualiseerd, in die zin dat de minister van (Veiligheid en) Justitie in de regeling voortaan wordt aangeduid als de Minister voor Rechtsbescherming.

’s-Gravenhage, 6 april 2020

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

Naar boven